Vegyes csapatok

2024.07.23. 16:53

Közösen járőröznek a román és a magyar rendőrök a turisztikai övezetekben

Forrás: Rendőrség

BN-összeállítás

Közösen járőröznek augusztus végéig a Bihar és a Hajdú-Bihar megyei rendőrök a térség kedvelt és sűrűn látogatott turisztikai övezeteiben. A korábbi évek hagyományaihoz híven a vegyes járőrcsapatok a nyár folyamán, pontosabban július 22. és augusztus 19. között Bihar megye hegyvidéki területein, a magyarországi turisták által kedvelt Pádison és a Boga völgyében, valamint a Hajdú-Bihar megyei Hajdúszoboszló üdülőhelyen lesznek jelen. Az együttműködés alapjául szolgáló szerződést még 2017 júliusában írta alá a két megye rendőr-főkapitányságának vezetője, Haniş Alin Antoniu és dr. Gyurosovics József.

Az együttműködés célja a román és a magyar turisták védelme és az esetleges bűncselekmények megelőzése. A Bihar megyei rendőrök az említett időszakban bevezetik magyar kollégáikat a mindennapi tevékenységükbe, bemutatva a román rendőrség munkamódszerét. A közös járőrözésnek nyelvi akadálya sem lesz, mivel a kiválasztott rendőrök beszélnek magyarul. A közös akció hivatalosan július 22-én helyi idő szerint 14 órától indult a borsi határátkelőnél, ekkor zajlott le a résztvevő rendőrök cseréje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!