Mentőakció

2024.07.25. 10:00

Újraélesztettek egy férfit a Szilvásban

Súlyos állapotban került kórházba egy férfi szerda délután, miután egy gyermek segítségére sietett, s végül az ő élete került veszélybe.

Archív felvétel

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Egyes információk szerint az áldozat egy gyermeknek akart segíteni, aki leesett egy felfújható matracról a Sebes-Körös mélyebb részén. A gyermek megmenekült, a férfi azonban a víz alá merült, más fürdőzők vitték ki a partra, eszméletlen állapotban. Egy fiatal UPU-SMURD önkéntes éppen a környéken tartózkodott autóval, amikor felfigyelt arra, hogy baj történt. Azonnal a helyszínre sietett, és az áldozat újraélesztéséhez kezdett, amiben egy nő is a segítségére volt. Időközben, körülbelül 15.20 órakor, hívták az 112-es segélyhívó számot is, a helyszínre érkező mentősök pedig kórházba szállították a férfit, akinek az újraélesztési manővernek köszönhetően visszatért a pulzusa. „A páciens súlyos állapotban van az intenzív osztályon” – nyilatkozta dr. Hadrian Borcea, az UPU-SMURD vezetője az Ebihoreanulnak szerdán, hozzátéve, hogy az életét az önkéntesnek köszönheti. Lisa Crăiuț, a nagyváradi megyei kórház szóvivője csütörtökön arról tájékoztatta a sajtót: a férfi jobban van, az intenzív osztályról átkerült a belgyógyászatra. 

A segítséget nyújtó önkéntes rohammentős időközben egy felhívást is intézett a váradiak felé a román sajtón keresztül a Szilvás parkban való fürdőzéssel kapcsolatosan: „Nagyon sokan vannak, akik kimennek oda, de ismerniük kellene a hely veszélyeit is. A víz nem kegyelmez, ha nem vagy figyelmes”. A Szilvás park hivatalosan egyébként piknikzónának van nyilvánítva, de hosszú évek óta rengetegen járnak oda fürdőzni a nyári időszakban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában