Bevetésen

3 órája

Rendőrségi razzia Nagyváradon

Néhány óra alatt 1600 személyt igazoltattak, több mint 1000 személygépjárművet ellenőriztek, és 855 alkohol- és drogtesztet végeztek el a Bihar megyei rendőrök Nagyváradon.

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Átfogó ellenőrző akciókat végeztek a rendőrök Nagyváradon és a környező településeken szeptember 28-áról 29-re virradóra, 22 és 6 óra között a közrend és -biztonság fenntartásáért, valamint az utcai erőszak, a lopások és rablások, a gazdasági bűncselekmények, az ittas vezetés és gyorshajtás visszaszorításáért. Az akcióban több mint száz rendőr vett részt, valamint az ellenőrzésekhez csatlakoztak a csendőrök, a határőrök, váradi helyi rendőrök, a tűzoltók és a bevándorlási hivatal munkatársai. Az akciók során 1618 személyt igazoltattak, 32 céget és 11 biztonsági őrt ellenőriztek, 13 személyt bekísértek a rendőrségre. Továbbá 855 alkohol- és drogtesztet végeztek el. Összesen 58 büntetést szabtak ki 89.600 lej értékben, 12 bűncselekményt jegyzőkönyveztek, ebből hét a közutakon történt. Kiegészítő intézkedésként tíz jogosítványt és öt forgalmi engedélyt vettek el.
A rendőrség vasárnapi közleményében néhány kirívó esetet is közölt. Például szeptember 28-án 23.20 órakor a rendőrök meg akartak állítani egy sofőrt a váradi Ceyrat utcán, de a 23 éves gyapjúi fiatalember nem húzott félre, így a rendőrök üldözni kezdték a Czárán Gyula utcán, végül elkapták. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a fiatal jogosítvány nélkül vezetett egy beíratlan autót, amire hamis rendszámtáblák voltak szerelve. Továbbá a helyszínen elvégzett drogteszt is pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr pszichoaktív szerek hatása alatt ült a volán mögé. Mivel a gyorsteszt nem bizonyító erejű, elvégezték a vérvizsgálatot is. A fiatalembert 24 órás őrizetbe helyezték, az ügyben folytatják a nyomozást.
Szeptember 29-én éjjel a váradi Meșteșugarilor utcán egy 26 éves Máramaros megyei férfit kaptak el, aki ittasan vezetett. A szondáztatáskor kiderült, hogy légalkoholszintje 0,81 mg/l volt. Szombat éjjel az Izvorului utcán egy 50 éves váradi férfit kaptak el, aki szintén ittasan (0,44 mg/l) vezetett. Vasárnap éjjel a váradi Téglavető/Dacia úton egy 21 éves nőt értek tetten, aki felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett. Mindannyiuk ellen eljárást indítottak.

Továbbá a rendőrök egy váradi szórakozóhelyen elkaptak egy 18 éves Szatmár megyei fiatalt, akinél pillangókés volt. Eljárás indult ellene illegális fegyverviselés miatt. Egy másik szórakozóhelyen egy 28, két 34 és egy 38 éves váradi férfit kaptak el a rendőrök, akiknél a motozást követően feltehetően pszichoaktív szereket tartalmazó tasakokat találtak. Mind a négy férfit bekísérték kihallgatásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!