ISU

2024.09.06. 08:52

Tűz keletkezett egy szamárfarmon

Forrás: ISU

Több mint hét órán keresztül oltották azt a tüzet, mely Hegyközcsatárban keletkezett egy szamárfarmon. A tűzoltókat csütörtökön riasztották, a helyszínre a nagyváradi 1-es és 2-es osztagtól mentek ki csapatok, valamint mobilizálták a tenkei és szalárdi gárdákat is. A farmon a szalmabálák kaptak lángra, valószínűleg a takarmány öngyulladása miatt. A tűzoltók kiérkezésekor több száz, halomba rakott szalmabála égett, s fennállt a veszélye annak, hogy a lángok átterjednek a közelben lévő három istállóra, melyek több mint 500 állatnak adnak otthont. 

A tűz lokalizálásában és eloltásában helyi lakosok is segítettek, akik buldózerekkel érkeztek a helyszínre. A tűzoltási akció több mint hét órán át tartott, a munkát megnehezítette az erős szél, viszont sikerült időben megfékezni a lángokat, így az istállókra nem terjedtek át. A tűzben elégett körülbelül 650 szalmabála és gumihulladék is. Személyi sérülés nem történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!