Ellenőrzések

2 órája

Akcióban az állatvédelmi rendőrség

A kutyák tartási körülményeit, valamint a mikrochipezésre és sterilizálásra vonatkozó törvényi rendelkezések betartását ellenőrizte a Bihar megyei állatvédelmi rendőrség Köröskisjenőben.

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

Köröskisjenőben (Ineu) tartottak ellenőrzést a Bihar megyei állatvédelmi rendőrök, a helyi rendőrök, a Bihar megyei csendőrök és az állat-egészségügyi igazgatóság (DSVSA) munkatársai október 2-án 9.30–14.30 óra között. Az akció célja az volt, hogy ellenőrizzék, a gazdik gondoskodtak-e a kutyák mikrochipezéséről, ivartalanításáról, illetve rendes körülményeket biztosítanak-e a négylábúaknak. Összesen 42 személyt igazoltattak, az észlelt szabálytalanságokért 21 bírságot szabtak ki 48.000 lej értékben. Egyes személyeket azért büntettek meg, mert nem biztosítottak megfelelő körülményeket az állatoknak, vagy mert nem adtak elegendő ételt vagy innivalót a kutyáknak, illetve nem biztosították az orvosi ellátást, nem ivartalanították és mikrochipezték a négylábúakat. Továbbá Köröskisjenő közterületén 14 potenciálisan agresszív, gazdátlan kutyát találtak, ezeket befogták és menhelyre szállították.

Forrás: ebihoreanul.ro

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!