Kampány

1 órája

Nyáron is a biztonság megőrzése volt a cél

A nyári időszakban, a szabadságolások és az iskolai szünet alatt sokkal többen utaznak országon belül vagy kívül, sokan térnek haza külföldről és megnő a hegyvidéki túrázók száma is. Épp ezért a rendőrök számos akciót hajtottak végre a közbiztonság fenntartásáért.

Forrás: Rendőrség

BN-összeállítás

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nyári szezonban a zsúfolt helyeken (állomások, repülőterek, piacok, vásárok, turisztikai üdülőhelyek, szabadidős területek stb.), illetve kulturális, sport- vagy egyéb rendezvényeken voltak jelen a rend és a közbiztonság biztosítása, illetve a bűncselekmények megelőzése érdekében. A június és szeptember 15. közötti időszakban naponta átlagosan 267 rendőr vett részt ezekben az akciókban a megyében, amelyek során összesen 1888 bűncselekményt jegyzőkönyveztek (279-et a közutakon), 1271 személy ellen indítottak eljárást, 1125 jogosítványt függesztettek fel és 656 forgalmi engedélyt vettek el. A nyári szezonban Bihar megyében 483 közrendvédelmi akció zajlott le és 459 egyéb tevékenységet folytattak más intézményekkel közösen. Összesen 44.971 személyt igazoltattak, és 32.642 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek el. Az akciók során 10.674 bírságot szabtak ki 6.174.607 lej értékben, és lefoglaltak különböző javakat, melyek értéke 77.108 lej.
A Bihar megyei rendőrök idén július és augusztus között ismét együttműködtek Hajdú-Bihar megyei kollégáikkal. A korábbi évek hagyományaihoz híven a vegyes járőrcsapatok a nyár folyamán Bihar megye hegyvidéki területein, a magyarországi turisták által is kedvelt Pádison és a Boga völgyében, valamint a Hajdú-Bihar megyei Hajdúszoboszló üdülőhelyen voltak jelen.
A rendőrség bűnmegelőzési osztálya összesen 169 megelőző akciót hajtott végre, amelyeken 12.000 személy vett részt. Ezek főként a megyében zajló fesztiválokon, illetve Félixfürdőn és Püspökfürdőn, valamint Pádison és Vársonkolyoson zajlottak. A rendőrök olyan tematikákat érintettek, mint a vagyonvédelem, felelős alkoholfogyasztás, közúti biztonság, a gyermekek biztonsága, internetes bűncselekmények stb. Ezeken a találkozókon a rendőrök nem csak szórólapokat és jó tanácsokat osztottak, a résztvevők kipróbálhatták az ittas/drogos állapotot szimuláló speciális szemüveget, a motor- és autóbaleseteket szimuláló berendezést, a gyerekek pedig részt vehettek a közúti oktatási programokon.
Az iskolai biztonságért felelős osztály 35 tájékoztató interaktív tevékenységet szervezett a nyári szünidő alatt a diákoknak városon és vidéken is, főként táborokban, versenyeken stb. A tematikát mindenhol a főként a fiatalkorúakat veszélyeztető jelenségek képezték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!