Projekt

2023.11.09. 16:59

Graffitikkal színesítik a parkolókat

Két nagy méretű graffitit festenek művészek két váradi helyszínen a 2022. évi részvételi költségvetésben megszavazott projekt keretében.

Forrás: ebihoreanul.ro

ERDON-összeállítás

A Dream Big és az Art Nouveau-évszakok című alkotások a Bunyitay-liget (Brătianu park), illetve a Körös/Vladimirescu utcai parkolók melletti falakon kapnak majd helyet, írja közleményében a Visit Oradea, mely a D’Art Egyesülettel közösen kezdeményezte az elképzelés megvalósítását. A projektet a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal finanszírozza a 2022. évi részvételi költségvetésből, a graffitikat több művész alkotja meg Roxana Netea és Flaviu Roua irányítása alatt. A Dream Big című alkotás elkészítése már el is kezdődött november 1-jén, számol be róla a Visit Oradea Egyesület. A Bunyitay-ligetben lévő parkoló melletti, 660 négyzetméter felületű falon Roxana Netea, Cristian Sabău, George Hociung és Rácz Ervin festenek egy, a gyerekkort idéző alkotást. A Körös (Tudor Vladimirescu) utcai parkolót két nagy épület tűzfala zárja közre. Itt egy 700 négyzetméteres felületen készül el az Art Nouveau-évszakok című falfestmény Flavius Roua irányítása alatt. A mű a négy évszakot mutatja be elegáns nimfák formájában, amelyek a tavasz, a nyár, az ősz és a tél közötti finom átmenetet jelképezik. A graffitik elkészülte után, november végén avató ünnepséget is tartanak majd, amelynek keretében a graffiti művészetébe bevezető workshop is zajlik, lesz beszélgetés a művészekkel és fellép egy helyi lemezlovas is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában