Beszámoló

2024.02.22. 08:42

Téli gyermekfoglalkozás a Szent László Líceumban

Kiss Csilla Anikó

Mozgalmas nap volt február 14-én a Szitakötő folyóirat nagyváradi bázis-iskolájában, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban. A két negyedik osztály kíváncsi gyerkőcei, a tanítónők, e sorok szerzője, Kiss Csilla Anikó (IV.A) és Iloc Judit (IV.B), valamint a Szitakötő Oktatási Program helyi mentora, Tankó Veronika Zita szaktanfelügyelő izgatottan várták Horgas Judit meseíró, szerkesztő, programvezető online bejelentkezését Budapestről.

A Szitakötős gyerekfoglalkozást nagyon élveztük. A gyerekek négyfős csapatokban dolgoztak, ötleteltek, versengtek. A 64. téli lapszám fő témája: Morzsa és falat, vagyis az ételek voltak. Az ötletes névválasztások után a csapatok különböző háziállatok és hobby-kedvencek eledelét írták össze. Mindegyik csapat más-más állat ételeit „gyűjtötte” össze. A következő feladat is nagy kedvencnek bizonyult, mivel „alternatív” folytatásokat írtak és mutattak be A tücsök és a hangya meséje alapján. Időre versengtek egymással a csapatok, amikor az eszik igével rokon értelmű cselekvést kifejező szavakat gyűjtöttek, majd egy általuk kiválasztott szót mutogattak el, a többiek pedig ki kellett találják, hogy melyik szóra gondoltak. A Bendőcske című történet alapján az volt a feladatuk, hogy adjanak tanácsot annak, akinek az a problémája, hogy állandóan csak enne (tömné a bendőjét). Szóba került a sport, edzés, egészséges táplálkozás és életmód, zöldség-gyümölcs nasik és a változatos programok is. Utolsó feladatként minden csapat leírta/elmondta, hogy ha egy kívánság teljesítő tündér érkezne hozzájuk, milyen finom ételt kívánnának tőle. Ebédidő közeledvén ugyancsak beindult minden csapat fantáziája, néhányan egész menüsort kívántak volna. Köszönjük kedves Horgas Judit a fantáziadús, kreatív feladatokat és azt, hogy ismét együtt játszhattunk!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában