Program

2024.04.24. 10:05

Zöld hét az Ady líceumban

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A tanügyi törvény az iskolákra bízza ugyan, hogy az adott tanévben mikor szervezik meg az úgynevezett Zöld hetet, de a legtöbb nagyváradi tanintézethez hasonlóan az Ady Endre Elméleti Líceumban is az április 22–25. közötti napokat jelölték ki erre a célra. Kedden egy összetettebb tevékenység zajlott, nyilatkozta lapunknak Vad Márta igazgató. A Majomszigeten egy közlekedésbiztonsági akciót szerveztek a gyerekeknek, illetve az egyik osztályteremben egy rövidfilmet is levetítettek arról, hogy melyek azok a holtterek, amik akadályozzák a sofőr tájékozódását vezetés közben.

Egy másik helyszínen a drog- és alkoholprevencióról tartottak előadásokat a szakemberek, míg a nagy tornateremben a mentősök beszéltek arról, hogyan tudunk segíteni akkor, ha közúti balesetek tanúi vagyunk. Minden osztályközösség szervezett valamilyen tevékenységet, ezek zöme az iskola falain kívül lett betervezve. Nagyon sokan mentek kertészkedni, fát ültetni, szemetet szedni vidéken, remélhetőleg az időjárás is kedvezően alakul a héten a kinti események szempontjából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában