Közvita

2024.05.15. 08:24

Két fontos váradi projektről tartanak közvitát

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal május 16-án közmeghallgatást tart az Őssi strand korszerűsítésének és a váradszőllősi városi kert kialakításának a projektjéről. A közviták május 16-án 13 órakor, illetve 13.30 órakor kezdődnek a váradi városháza 117-es termében, ahova a különböző civil szervezetek, a vállalkozói szektor és más szervezettípusok képviselőit várják, hogy aláírják a finanszírozásra vonatkozó elvi egyezményt. Ezekre az egyezményekre azért van szükség, hogy előmozdítsák a pályázatok esélyeit arra, hogy finanszírozst lehessen szerezni rájuk.
Az Őssi strandon egy modern aquaparkot hoznak létre, de a Nymphaea-tól eltérően nem egy szórakoztató vízi központot alakítanak ki, hanem egy olyan helyszínt, ahol a hangsúly a nyugodt pihenésre esik. A fürdőben kültéri és beltéri medencék lesznek, de vízi bár, napozóhely, spa-övezet, fitneszterem, közélelmezési egység, és természetesen mosdók és sok zöldövezet is helyet kap itt. A területen termálvizes természeti környezetben őshonos növényeket ültetnek majd el. A váradszőllősi városi kert egy kikapcsolódásra és a szabadidő eltöltésre alkalmas helyszín lesz, melyben helyet kap egy zárt botanikus kert, 15 különböző és egyedi módon parkosított terület, illetve egy mesterséges tó is. A projekt magába foglalja a Pece patakot a Lotus bevásárlóközponttal összekötő függősétány kialakítását is. A gyalogos hídra a Pece partjáról, a Trade Center épületétől és egy kilátóról lehet majd feljutni, melyet szintén ennek a beruházásnak a keretében építenek meg. A projekteket az Északnyugati Regionális Programhoz nyújtják be finanszírozásra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában