OTL

2024.06.19. 14:16

Változások a tömegközlekedésben

Szünetelni fog a villamosközlekedés a nagyváradi Vitéz úton, és több busz útvonala is módosulni fog a hétvégétől a Körös utcai aluljáró-építés munkálatainak elkezdése miatt – tudatja közleményében a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL).

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

A nyári vakációval együtt napokon belül elkezdődik az aluljáró építése Nagyváradon a Vitéz (Decebal) és a Körös (Tudor Vladimirescu) utcák kereszteződésében. A munkálatok nemcsak az autósforgalmat fogják érinteni, hanem a villamosok és buszok közlekedését is. Épp ezért június 22-én, szombattól felfüggyesztik az 1-es, 3-as, 5-ös és 7-es villamosok közlekedését. Továbbá létrehozzák a 9-es villamosvonalat, ami a következő útvonalon fog haladni: Váradszőllős/Nufărul – Ceyrat – állami egyetem – Emanuel templom – Szent László tér – nagyállomás – Olaszi park – CFR-híd és vissza ugyanezen az útvonalon.
Emellett két villamospótló buszjáratot is létrehoznak. A T8-as buszok a következő útvonalon fognak haladni a Nagyvásártér felé: Olaszi park – Vitéz/Decebal út – Füzes/Sf. Apostol Andrei utca – Centenáriumi híd – Unió/Principatele Unite utca – Szent László tér – Traian Moşoiu utca – Nagyvásártér/December 1. park, valamint visszafele a Nagyvásártér – Kossuth/Independenţei utca – Unió utca – Centenáriumi híd – Füzes utca – Vitéz út – Olaszi park útvonalon fognak közlekedni.
A T9-es villamospótló buszok útvonala: Olaszi park – Vitéz út – Constantin Brâncoveanu utca – Oneştilor utca – őssi Kaufland – Emanuel templom – Andrei Şaguna buszmegálló, és visszafelé az Andrei Şaguna – Ştefan Octavian Iosif – Oneştilor utca – Constantin Brâncoveanu utca – Vitéz út – Olaszi park útvonalon.

Változások

Az építési munkálatok miatt több, a környéken közlekedő buszjárat útvonalát is megváltoztatják a következők szerint.
A 10-es busz a Complex Seleuş – Seleuşului 16. szám – Mareşal Averescu – Szakszervezetek Művelődési Háza – Nagyvásártér/toronyblokk – December 1. park – Teleki/Primăriei utca – Partiumi Keresztény Egyetem – Ştefan Octavian Iosif – Oneştilor – Lăpuşului utcákon halad, innen pedig tovább a megszokott útvonalon. Visszafelé az útvonal változatlan.
A 14-es busz a December 1. parkig változatlan útvonalon halad, majd tovább a Teleki utca – PKE – Aradi út 9. szám – Aradi út – Oneştilor – Alexandru Cazaban felé, és ezt követően tovább a megszokott útvonalon. A Rulikowski temető felé az Oneştilor utcáig változatlan útvonalon halad, majd végig az Aradi úton – Beöthy Ödön/Iuliu Maniu utca – Rulikowski/Armatei Române úton és tovább a megszokott útvonalon.
A 19-es busz az Era bevásárlóközpont irányába a Vitéz úti buszpályaudvarig változatlan útvonalon halad, majd letér a Constantin Brâncoveanu – Oneştilor utcák felé és innen tovább a megszokott útvonalon. Visszafelé változatlan marad az útvonal.
A 23-as busz az Era bevásárlóközpont irányába a nagyvásártéri toronyblokkig változatlan útvonalon halad, majd eltér a Teleki utca – PKE – Vitéz úti buszpályaudvar – Vlădeasa utca irányába és tovább a megszokott útvonalon. Visszafelé az útvonal változatlan marad.
A 24-es busz az Aradi úti Kaufland felé a December 1. park – Teleki utca – PKE – Aradi út 9. szám úton halad majd, ezt követően tovább a megszokott útvonalon. Visszafelé a Beöthy Ödön utcáig változatlanul közlekedik, majd a Teleki utca – December 1. park útvonalon halad.
A 28-as busz a reptér felé a következő útvonalon halad: December 1. park – Teleki utca – PKE – Aradi út 9. szám, majd tovább a megszokott útvonalon. Visszafelé a Beöthy Ödön utcáig változatlanul közlekedik majd a Teleki utca – December 1. park útvonalon.
A 29-es busz a 2-es ipari park irányába változatlanul halad, majd az Oneştilor utca – Aradi út felé tér és innen tovább a megszokott útvonalon. Visszafelé változatlanul közlekednek a buszok.
A 30-as busz a Leroy Merlin irányába változatlanul halad, majd az Oneştilor utca – Aradi út felé tér és innen tovább a megszokott útvonalon. Visszafelé változatlanul közlekednek a buszok.
A 36-os busz a Borsi út irányába változatlanul halad, majd az Aradi út 9. szám – Aradi út – Oneştilor – Constantin Brâncoveanu – Vitéz út – Spartacus utca irányába tér, ezt követően tovább a megszokott útvonalon. Visszafelé a Ghillányi/D. Cantemir út irányába változatlanul halad, majd letér a Constantin Brâncoveanu – Oneştilor – Aradi út – Vitéz úti buszpályaudvar felé, innen tovább a megszokott útvonalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában