Riasztás

2024.06.23. 09:35

Viharosra fordult az időjárás szombat este

Forrás: Info Trafic Bihor & Oradea/Alex Cuc

ERDON-összeállítás

A kánikulai időszakot egy heves vihar zárta le szombaton este Bihar megyében. A meteorológusok narancssárga jelzésű viharriasztást adtak ki több megyére, köztük Biharra is, ami szombaton 15 órától vasárnap hajnal 6 óráig volt érvényben. Nagyváradra este 22 óra után csapott le a vihar felhőszakadással, erős széllökésekkel, villámlással. A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt ismét állt a víz a város problémás helyein, mint például a Biharpüspöki felé vezető úton, a vasúti híd alatt, a Körös áruháznál, az Oneștilor utcán stb.

Info Trafic Bihor & Oradea/Dani Dny

Szombatról vasárnapra virradó éjjel egy fa dőlt ki a Vitéz (Decebal) és a Téglavető (Dacia) utak kereszteződésében. A fa az útra esett, akadályozva a forgalmat. A bejelentést követően nem sokkal a tűzoltók kiérkeztek a helyszínre, és eltávolították az útról a fát.
Egyébként éjfél előtt pár perccel RO-ALERT üzenetet küldtek ki a hatóságok a lakosságnak, amelyben a veszélyes időjárási jelenségekre figyelmeztettek.
Vasárnap reggel sokan a közösségi oldalakon közzé tett bejegyzéseken keresztül keresték a víz által lesodort rendszámtábláikat. Viszont voltak a megtalált táblákról szóló bejegyzések is, az egyik szerint az Oneștilor utcán az út melletti füves részen hevert több rendszámtábla is.

Info Trafic Jud. Bihor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában