Munkálatok

2024.07.04. 15:41

Bontják a RER volt székhelyét

Elkezdődött a héten a RER Vest vállalat volt nagyváradi telephelyének az elbontása. A Körös (Tudor Vladimirescu) utcai helyszínen a jövő hét végéig befejezik a munkálatok ezen részét, írja az Ebihoreanul hírportál.

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

„A kivitelezők elhalasztották a RER Vest épülete, valamint a Decebal és a Vladimirescu utcák kereszteződésénél lévő ingatlan bontását június végéig, míg le nem zárták a környéket a forgalom elől, hogy a munkálatokat biztonságos körülmények között végezhessék el” – nyilatkozta a portálnak Sebastian Marchiș, a nagyváradi városháza műszaki igazgatója. A munkások kötelesek körültekintően dolgozni, hogy ne okozzanak kárt a szomszédos épületekben. A Vitéz/Decebal út és a Körös/Tudor Vladimirescu utca kereszteződésének közelében lévő épületeket azért bontják le, hogy áthelyezzék a közműhálózatokat. Ezek egy része a RER Vest egykori székházának udvarán fog áthaladni. 

Fotó: Alexandru Nițescu

„A bontási munkálatokon kívül a távközlési hálózatokat is elbontják, a villamosenergia-hálózatok egy részét leszerelik, és két villanyoszlopot áthelyeznek” – mondta Marchiș. Az aluljáró munkálatainak előkészítéseként a kivitelezők ezen a héten megkezdték a vezetőgerenda munkálatait is. „Eddig azon a területen folytak ásások, ahova a cölöpöket fogják lefúrni a városháza felőli oldalon, és részben a Oneștilor utca felőli részen. Az építők már elkezdték a vezetőgerendák kiöntését, ez egyfajta betonzsaluzat, amely arra szolgál, hogy megjelölje, hol kell majd lefúrni a felüljáró cölöpjeit” – magyarázta Marchiș. A hétvégén várhatóan három fúrógép érkezik a helyszínre, melyek a jövő héttől párhuzamosan fognak dolgozni. „A 278 cölöp lefúrása körülbelül 20–30 napot vesz majd igénybe” – mondta az igazgató.

Fotó: Alexandru Nițescu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában