Munkálatok

2024.07.03. 13:15

Éjszaka is építik a parkolóházat

Hamarosan elkészül a nagyváradi megyei sürgősségi kórház melletti parkolóház első emeletének födéme, melynek kiöntését erre a hétre tervezik. A felülete mintegy 400 négyzetméter lesz.

Forrás: Selina

ERDON-összeállítás

„A munkások már lekötötték a vasrudakat, és ezen a héten kiöntik a betont” – nyilatkozta a Bihoreanul hetilapnak Lucian Popa, a nagyváradi városháza ingatlanügyi osztályának vezetője. Elmondása szerint az önkormányzat megpróbálja rábírni az építőket, hogy minél jobban mozgósítsák erőiket, hogy lerövidítsék a parkolóépítés idejét. „A kivitelező megígérte nekünk, hogy a hideg évszak beköszöntéig befejezi a parkolóház szerkezeti részét, hogy a tél folyamán a beltérben dolgozhassanak. A munkálatok átadásának határideje jövő év májusa, de a parkoló valamikor februárban már használható lehet” – mondta Popa. Az önkormányzat képviselői nyomást gyakorolnak a kivitelezőkre, hogy minél hamarabb fejezzék be ezt a munkálatot, tekintettel arra, hogy a környéken többek között az építkezés miatt is rendkívül kevés a parkolóhely. Körülbelül száz parkolóhelyen kell osztozzanak a környéken lakók, a kórház dolgozói és a betegeket látogató hozzátartozók. Emiatt csúcsidőben akár egy kilométer hosszú kocsisorok is kialakulnak a Kórház/Louis Pasteur utcán.

Az ütemterv szerint

A kivitelező jelentései szerint a megyei kórház melletti parkolóház 35 százaléka készült el eddig. „A munkálatokkal az ütemterv szerint haladunk, és amikor a helyzet úgy kívánja, éjszaka is dolgozunk” – mondta Tiberiu Bereczki, a parkolóház kivitelezőjét, a Drum Asfaltot is magába foglaló Selina Group projektmenedzsere. A munkások eddig a leendő építkezés helyszínéről áthelyezték a szennyvíz- és esővíz-elvezető csöveket, és lefúrtak 158 cölöpöt, amelyek a parkolóház alatt húzódnak. Elvégezték az ásásokat, melyek során 27.000 köbméter földet termeltek ki, majd megépítették az építményt tartó vasbetonalapot – áll a Selina sajtóközleményében. A kivitelezők több függőleges elemet is megépítettek, például a tartópilléreket, a lépcsőházakat és a liftaknákat az alagsor, valamint a földszint közötti részen, és kiöntötték a pince fölötti födémet is.
A leendő, 516 férőhelyes parkolóház a Dózsa György és a Salvării utca kereszteződésénél fog elhelyezkedni. Az ötemeletes parkolóházban 21 férőhely lesz fenntartva a fogyatékkal élők számára, több elektromosjárműtöltő-állomással. Az épületet gyalogos passzázs köti majd össze a leendő járóbeteg-rendelővel, hogy a betegek és az egészségügyi személyzet számára megkönnyítse a kórház megközelítését. A parkolóház építési munkálatait a Drum Asfalt és a Grup Construcții Est alkotta konzorcium végzi 45,8 millió lej plusz áfa költségvetésből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában