Felmérés

2024.07.15. 14:12

Szerdán zajlik a tanári versenyvizsga

Illusztráció

BN-összeállítás

Összesen 1415 személy iratkozott fel a tanári versenyvizsgára Bihar megyében, mely július 17-én, szerdán zajlik majd négy vizsgaközpontban: az Onisifor Ghibu Főgimnáziumban a nemzeti kisebbségek nyelvén oktató tanítók és óvodapedógusok, a nyelvet oktató tanárok, társadalomtudományokat és sportot oktató tanároknak készülők vizsgáznak; a Dacia Általános Iskolában a vallástanároknak, román nyelv és irodalom tanítóknak és óvónőknek készülők, valamint a speciális oktatásban elhelyezkedni kívánók vizsgáznak; az Emanuil Gojdu Főgimnáziumban a művészetet oktatók, illetve a román nyelven oktató leendő tanítók adnak számot tudásukról; a Traian Vuia Líceumban pedig a műszaki és tudomány szakos tanároknak készülők tudását mérik fel. Az 1415 jelentkezőből 1157-en korábbi évfolyamok végzettjei, 258-an pedig idén fejezték be tanulmányaikat. Az eredményeket július 23-án közlik, óvásokat benyújtani július 23–24. között lehet.
Az áthelyeztetési időszak lezárultával 105, határozatlan időre szóló szabad helyet hirdettek meg a tanügyben Bihar megyében, ebből 94 városi és 11 vidéki oktatási intézménybe szól. A határozott időre szóló munkaszerződéses helyek száma a megyében 1345 (660 városban, 685 vidéken), ebből 339 teljes katedrás hely.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában