Karaván

2024.08.21. 08:23

Megérkeztek a virágkocsik Nagyvárad főterére

A hagyományoknak megfelelően az augusztus 20-án Debrecenben zajló virágkarneválon felvonuló virágkocsik közül négyet augusztus 21-én városunkban csodálhatnak meg a váradiak, míg augusztus 22-én a karaván tovább indul több Bihar megyei településre.

BN-összeállítás

Szerdán már a kora reggeli órákban megérkezett a váradi Szent László-térre a debreceni virágkarnevál négy kocsija. A karaván elmaradhatatlan darabja a magyar Szent Koronát ábrázoló virágkocsi, ugyanakkor látható a Magyar Posta Zrt., a Debreceni Szakképzési Centrum, valamint Nagyvárad és Debrecen városok közös virágkocsija is. A Magyar Posta Zrt. kocsija fénylő szárnyű hegedülő és küldeményeket kézbesítő tündéreket ábrázol, a Debreceni Szakképzési Centrumé egy hatalmas űrhajóst jelenít meg, míg a két város közös kocsija lótuszvirágot és szitakötőket ábrázol.

 

A virágkocsik augusztus 21-én este hét óráig fognak Nagyvárad főterén állni, ahol 16.30 órától zenei és táncműsor is várja az érdeklődőket a Magyar Kulturális Napok keretében, amely idén a Visit Oradea Egyesület szervezésében valósul meg. Délután 16.30 órától a nagyváradi Mystique mazsorettcsoport lép fel, 17 órától a debreceni mazsorettek műsora következik, 17.30 órától a Főnix Néptáncegyüttes szerepel, 18 órától a Dance Universe Sporttáncklub produkcióját élvezhetjük, 18.30 órától pedig a hajdúszoboszlói Zichy Géza Zeneiskola fúvósegyüttese muzsikál. Este 19 órától a színházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja című előadását lehet megtekinteni.

Virágkocsi-karaván

Az idén két új helyszínre, Érkörtvélyesre és Érsemjénre is eljut augusztus 22-én a Debreceni Virágkarneválról Bihar megyébe átjövő virágkocsik karavánja a debreceni Főnix Rendezvényszervező Zrt. és a Partium Alapítvány közös szervezésében. A karaván a következő településeken áll meg: 8 óra – Bihar, a rendőrség előtt; 9 – Paptamási, a polgármesteri hivatal előtt; 10 – Biharfélegyháza; 11 – Bihardiószeg, a Zichy-kastély előtt; 12 – Csokaly, a 28. szám előtti utcaszakaszon; 13 – Székelyhíd, a központi park melletti kis utcán; 14 – Kiskereki, a községháza előtt; 15 – Ottomány, a kastély előtt, valamint a szalacsi úti betérőnél; 16 – Értarcsa, a polgármesteri hivatal előtt; 17 – Érkörtvélyes, a református templom melletti kis utcában; 18 – Érmihályfalva, a főtéren; 19 – Érsemjén, a Népkertben. A virágkocsik este kilenc órakor indulnak Érmihályfalván keresztül a nyírbátori határátkelő felé. A virágkocsi-karavánt a Bethlen Gábor Alap támogatja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában