15 millió búzaszem

2024.08.26. 16:35

Összeöntötték a Magyarok kenyere program búzaadományait

Székelyhídon tartották augusztus 23-án, péntek délután a 15 millió búzaszem – Magyarok kenyere-program keretében a gazdák adományaiból érkező gabona összeöntési ünnepségét.

Forrás: RMDSZ Bihar megyei szervezete

Ciucur Losonczi Antonius

„Ismét Bihar megye teljesített a legjobban. Közel 60 tonna búza lett felajánlva az idén. A láncszerű, az első traktoristától az utolsó pékig megvalósuló összefogásnak, a magyar társadalmon belüli szolidaritásnak köszönhetően újabb egy évre biztosítani tudjuk a mindennapi kenyeret minden Bihar megyei magyar idős- és gyermekotthon, illetve szegénykonyha számára. Jó volt együtt lenni újból a Bihar megyei gazdákkal, polgármesterekkel, falugazdászokkal, egyházi vezetőkkel, a kisebb és nagyobb néptáncosokkal, a népdalkörrel. Köszönjük az önzetlen segítséget, támogatást. Isten fizessen meg érte százszorosan mindenkinek, jövőre mindenképpen folytatjuk!”– nyilatkozta portálunknak Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Forrás: RMDSZ Bihar megyei szervezete

A helyszínt Nagy Attila vállalkozó biztosította, a szervezést Béres Csaba polgármester és csapata vállalta fel. Nemcsak alkalomhoz illő beszédek hangzottak el (felszólalt Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke, Szabó Ödön, Béres Csaba és Kovács Szabolcs, a Falugazdász Hálózat vezetője), hanem színvonalas műsorral is szolgáltak Székelyhíd, Érköbölkút és Csokaly kultúrcsoportjai: a Fényes Néptánccsoport, a Zajgó Néptánegyüttes, a Csorgó Néptánccsoport, valamint a Búzavirág Népdalkör.

A gabonát vállalkozók, RMDSZ-es polgármesterek és helyiek öntötték össze, a búzát és a megsütött kenyereket pedig Rákosi Jenő református lelkipásztor és Kuglis Gábor római katolikus plébános áldották, illetve szentelték meg. A jó hangulatú ünnepség végén okleveleket adtak át a jelenlevő körülbelül hatvan gazdának és kiosztották a kenyereket.

Forrás: RMDSZ Bihar megyei szervezete


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában