Zöldövezet

2024.08.26. 14:58

Parkot alakítanak ki az Európa negyedben

Forrás: PMO

BN-összeállítás

A nagyváradi Európa-negyed lakói már nem sokáig kell nélkülözzék a parkot, ugyanis hamarosan elkészül egy ilyen rendezett zöldövezet a Gábor József utcában, ahol már folynak a munkálatok. A polgármesteri hivatal azt írja közleményében, hogy a leendő park összesen 8432 négyzetméternyi területen fekszik, amelyből több mint 7000 négyzetméter lesz zöldterület, 714 négyzetméternyi sétányt alakítanak ki, a fennmaradó területen pedig játszóterek, pihenőhely, fitneszterület, sportpálya, egy fából készült, kötélpályával ellátott gyermekjátszóház lesz. Mostanáig kialakították a gyalogutak kilencven százalékát, a pihenőhely szerkezetét, kihelyezték a sportpálya oszlopait és beszerelték az öntözőrendszert, az elektromos berendezéseket, valamint a LED-es világító oszlopokat. Ezzel egy időben megépült az a szerkezet, amelyre a gyermekházikó kerül. 

Forrás: PMO

A helyszínen szemetesládákat, padokat, két ivókutat és egy vízöblítéses mosdót is kihelyeznek. A területen szinte az összes fát és cserjét meghagyták, sőt, a játszótéren elültetnek egy vörös tölgyfát. A zöldövezetben fűmagokat szórnak le, valamint díszfüveket és -cserjéket – díszsás, levendula, pipacs, kígyófű stb. – ültetnek el. A kivitelező a Construcții Bihor cég, a munkálat elvégzésére vonatkozó szerződés értéke 3.316.199 lej, amiből 79.500 lej a tervezés, 2.746.827 lej a munkálatok költsége, illetve van egy 489.871 lejes tétel, amit a park karbantartására kell fordítani az elkövetkező öt évben.

Forrás: PMO

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában