Megbeszélés

2024.08.08. 17:26

Tapasztalatcserével segíti Várad Moldovát

Nagyváradra látogatott augusztus 6-án egy Moldovai Köztársaságból érkező delegáció, melynek tagjai négy ottani község – Stăuceni, Bubuieci, Trușeni, Ghidighici – polgármesterei voltak.

Forrás: PMO

BN-összeállítás

A vendégeket Florin Birta Nagyvárad polgármestere, Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke és Mihai Jurca városmenedzser fogadta a váradi városházán. A polgármesteri hivatal által kiadott közlemény azt írja, hogy látogatás célja a tapasztalatcsere volt, illetve annak megbeszélése, hogyan tudna Nagyvárad és a Moldovai Köztársaság négy közössége szorosabban együttműködni a különböző szakterületeken. A találkozón beszéltek a szelektív hulladékgyűjtésről, az ipari parkokról és ezek sajátos infrastruktúrájáról, valamint az uniós alapok lehívásáról. A szomszédos ország küldöttsége ellátogatott a Thurzó Sándor utcai szelektív hulladékgyűjtő egységhez, hogy megismerje annak működését. A váradi és a megyei önkormányzat tervezi egy nyári iskola megszervezését a Moldovai Köztársaság közintézményeiben dolgozók számára, amelyen felkészítenék őket a pályázatírásra, lévén hogy a távlati tervek között szerepel a Moldovai Köztársaság uniós csatlakozása.

A Nagyvárad és Stăuceni község közötti testvérvárosi kapcsolat jegyében Alexandru Vornicu polgármester tárgyalt a jövőbeli közös projektekről, valamint arról a támogatásról, amelyet a nagyváradi önkormányzat és a Bihar Megyei Tanács nyújt Stăuceni községnek az ottani kulturális oktatási központ megépítéséhez. A pénzügyi támogatás odaítéléséről a nagyváradi helyi tanács fog dönteni – olvasható a közleményben. „Nagy örömmel fogadjuk a Moldovai Köztársaság polgármestereinek küldöttségét, és megosztjuk velük szakértelmünket a helyi közösségek fejlődése szempontjából alapvető fontosságú területeken. Együtt erős és hatékony partnerségeket építhetünk egy jobb jövő érdekében” – idézi a közlemény Florin Birta polgármester szavait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában