Környezet

2024.09.26. 08:20

Hamarosan kikerülnek a digitálisan működő szelektív hulladéktárolók

Nagyváradon a Rogériusz lakónegyedben megkezdődött a fém háztartási hulladékgyűjtők beszedése, mert ezek helyére állítják majd a digitálisan működő szelektív hulladéktárolókat – írja közleményében a polgármesteri hivatal.

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Amíg felszerelik a digitális ökoszigeteket, addig csak a kommunális hulladékgyűjtő edények lesznek a fém hulladékgyűjtők helyén – hívja fel a figyelmet a polgármesteri hivatal. Arra kérik a lakosokat, hogy csak a kommunális hulladékot dobják ezekbe az edényekbe. Rogériusz lakónegyedben 111 fém hulladékgyűjtőt számolnak fel többek között a Ștefan cel Mare, a Transilvaniei, a Milcovului, a Lacul Roșu, a Corneliu Coposu, a Robert Owen, a Traian Lalescu, az Italiana, a Călugareni, a Posada, a Rogerius stb. utakon és utcákon, és ezek helyére 94 digitális ökoszigetet helyeznek ki. A városban egyébként összesen 275 digitális hulladéktároló lesz.
A hivatal közleménye emlékeztet arra, hogy ezekben a digitálisan működő hulladéktároló berendezésekben öt bemenet lesz öt különböző hulladékfrakció – műanyag/fém, papír/karton, üveg, lebomló hulladék, kommunális hulladék – számára. Ezeket az ökoszigeteket csak a környékbeli lakók nyithatják majd ki kártyával vagy mobiltelefonnal. A modern hulladékgyűjtő szigetek előnye az, hogy illetéktelenek nem tudnak hozzáférni, meggátolja a kellemetlen szagok terjedését, csökkenni fog az újrahasznosítható hulladékfrakciók szennyezettsége, könnyebben lehet üríteni ezeket a szigeteket, továbbá minden frakció mérőberendezéssel van ellátva. Minden lakáshoz jár majd egy egyedi kóddal ellátott kártya. Az önkormányzat képviselői felveszik a kapcsolatot a lakótársulások elnökeivel vagy ügyvezetőivel, hogy tájékoztassák őket a berendezések helyes használatáról. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában