Keresik

2024.09.03. 13:34

Megszökött egy páciens a diófási pszichiátriai kórházból

Már körülbelül két hete keresi a rendőrség és a családtagok azt a váradszentmártoni férfit, aki a diófási pszichiátriai kórházból szökött meg.

Forrás: Rendőrség

ERDON-összeállítás

A rendőrség hétfő esti közleménye szerint Perțea Emanuel Ioan augusztus 21-én, délután 16 óra körül hagyta el a diófási kórházat, ahová be volt utalva, azóta nem tért vissza, és haza sem ment. A családtagok szeptember 2-án, délután 18 óra körül adtak engedélyt a helyi sajtó bevonására. A férfi 1,65 méter magas, körülbelül 65 kilogramm, a testalkata vékony, az arca ovális, a szemei feketék, a haja barna és rövidre nyírt, szakállas és szemüveget visel. Eltűnésekor sötét színű (sötétkék vagy fekete) sportnadrágot viselt, sötétkék pólót és sötét színű sportcipőt. Aki bármilyen információval tud szolgálni az eltűnt személy hollétéről, hívja a rendőrséget, vagy a családtagok egyikét a következő telefonszámokon: 0747/078-902, 0770/117-303.
A férfit egyébként először Nagyváradra utalták be a kezelésének megváltoztatása miatt, majd onnan Diófásra került, ugyanis a kezelőorvosa ott praktizál. A férfit a rokonok utoljára augusztus 18-án látták, a kórházból pedig – mint említettük – augusztus 21-én ment el. Egyes források szerint nem sokkal ezután még látták Rézbányán, de mire a rendőrség odaért az adott helyszínre, a férfi már elmenekült. A megszökött pácienst azóta országos szinten keresik, több keresőakciót is szerveztek, drónokat vetettek be, továbbá a rendőrök munkáját önkéntesek segítették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában