Szavazás

2024.09.15. 18:18

Részvételi költségvetés: kezdődnek a találkozók

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Véget ért a részvételi költségvetési program online szakasza szeptember 8-án. Az érdeklődők 48 projekt egyikére szavazhattak. Most következik a második szakasz, vagyis a papír alapú szavazás a városnegyedekben rendezett találkozók alkalmával. Szeptember 16 és 23 között tíz találkozót szerveznek a következő program szerint. Őssi negyedben: szeptember 16-án 17 órától a Don Orione Líceumban, 18.30 órától pedig az Avram Iancu Általános Iskolában. Váradszőllős negyedben: szeptember 17-én 17 órától az Onisifor Ghibu Elméleti Líceumban, 18.30 órától a Dimitrie Cantemir Általános Iskolában. Szeptember 18-án 17 órától Biharpüspökiben, a Bocskai István Közösségi Házban. Ugyanaznap 18.30 órától Oncsa negyedben, a Ion Bogdan Általános Iskolában lehet majd szavazni. Rogériusz negyedben: szeptember 19-én 17 órától a Lucian Blaga Elméleti Líceumban, míg 18.30 órától a 11-es számú Általános Iskolában szervezik meg a találkozót. Az utolsó két alkalmat szeptember 23-án tartják meg: 17 órától a Dacia Általános Iskolában, 18.30 órától pedig a városháza nagytermében.

A hivatal közleményében hangsúlyozza, hogy akik online szavaztak, azok a városnegyedekben tartott találkozókon is szavazhatnak, de minden alkalommal csak egy projektre. Az idei évi program költségvetése 1,5 millió lej, egy-egy projekt költsége nem haladhatja meg a 100 ezer lejt. A projekteket a kapott az online és a jelenléti voksoláskor kapott szavazatok száma alapján fogják rangsorolni. Az internetes szavazás után a következő projektek kerültek az első öt helyre: 1. falfestmények a Sebes-Körös bal partján a városháza épülete előtti támfalon (a szükséges engedélyek beszerzése esetén) – 708 szavazat; 2. Kabos Endre olimpiai bajnok sportoló szobrának felállítása – 108 szavazat; 3. az Olaszi park fitneszrészlegének felújítása és kiegészítése – 107 szavazat; 4. az Oneștilor utcai bicikliút összekötése az állatkert előtti kerékpárúttal – 98 szavazat; 5. fasor telepítése a körgyűrű mentén és az ipari parkoknál – 97 szavazat.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában