Ünnepség

2 órája

A Veteránok Stafétája Nagyváradon

Forrás: Prefektúra

Katonai ceremóniával egybekötött ünnepséget szerveznek Nagyváradon október 23-án és 24-én a Román Hadsereg Napja alkalmából, amikor Nagyváradra ér a Veteránok Stafétája. A staféta 11. idénye 2024. október 5-én indult, végigvonul Románia valamennyi megyéjén, és október 25-én, a Román Hadsereg Napján ér véget. Több mint ezer „Invictus” önkéntes, futó és kerékpáros, katona és civil szeli át az országot három különböző útvonalon Nagykárolyig, összesen mintegy 3800 kilométert megtéve.
A nagyváradi ünnepség programja a következő: október 23., szerda: 16.30 – gyülekező a Szent László téren, a veteránok váltófutása résztvevőinek megérkezése; 16.50 – az Arad–Nagyvárad váltó stafétájának átvétele; 17.05 – Himnusz, ünnepi beszédek; 17.30 – emlékplakettek kiosztása. Október 24., csütörtök: 7.30 – gyülekező a Román Hősök Emlékművénél a Rulikowski temetőben; 7.40 – Himnusz, ünnepi beszédek; 7.50 – koszorúzás; 8 – a veteránok stafétájának rajtja a Nagyvárad–Nagykároly szakaszon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában