Hulladékkezelés

2 órája

Hétfőtől működnek az ökoszigetek Nagyváradon

Forrás: PMO

Erdon-összeállítás

Elkezdődött Nagyváradon a digitális hulladéktárolók, az úgynevezett ökoszigetek kihelyezése, és október 21-től már használható is lesz az első tíz ilyen berendezés, írja közleményében a váradi polgármesteri hivatal. A tárolóeszközöket a Milcovului utcára és a Ștefan cel Mare útra helyezték ki. A digitális ökoszigetek lehetővé teszik a polgárok számára, hogy háztartási hulladékukat öt frakcióban gyűjtsék olyan zárt konténerekben, amelyekhez illetéktelen személyek nem férhetnek hozzá. A konténereket kártyával vagy mobiltelefonos applikációval lehet használni. A kártyákat már kiosztották a lakóknak, írja közleményében a polgármesteri hivatal. A konténereket a RER Vest köztisztasági vállalat fogja üríteni a szerződésben rögzített ütemtervnek megfelelően. A RER már meg is kapta az önkormányzattól az ökoszigetek kulcsait, a lakótársulások képviselőit pedig már kiképezték az eszköz használatára. A használati útmutató egyébként megtekinthető a polgármesteri hivatal Youtube-oldalán is (Primăria Oradea).

 

A tájékoztatásban az áll még, hogy az ökoszigetek felső harmada különböző színekre van festve, mindegyik szín egy külön frakciót jelez (fekete – kommunális, barna – lebomló, sárga – fém/műanyag, kék – papír/karton, zöld – üveg), ami segíti a lakókat az eligazodásban, hogy melyik hulladéktípust hova kell dobni. A konténer mindegyik rekesze szellőzőnyílással, továbbá érzékelővel van ellátva. Minden hulladéktípus esetében külön be kell olvasni a kártyát, hogy kinyíljon az adott hulladéktípus nyílása. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal arra kéri a lakókat, hogy az ökoszigeteket csak az utasításoknak megfelelően használják, és minden hulladéktípust csak a neki megfelelő rekeszbe dobjanak. A közleményben felhívják a figyelmet arra is, hogy a következő időszakban a Rogériuszon folytatódik a digitális ökoszigetek kihelyezése.

Forrás: PMO

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában