Vásár

2024.10.09. 16:06

Ismét megszervezik a feketetói vásárt

A következő napokban szervezik meg a hagyományos őszi feketetói vásárt, október 10–13. között számos különlegességgel lehet találkozni a Kolozs megyei településen.

Forrás: Cluj24

ERDON-összeállítás

A vásár évről-évre több ezer érdeklődőt vonz nem csak az országhatárokon belülről, hanem külföldről is. A vadonatúj termékek mellett a vásár fő attrakcióját a régiségek jelentik: régi könyvek, festett tányérok, régi bútorok, festmények, ritka dísztárgyak lelhetők fel a Sebes-Körös partján elterülő területen, amely ilyenkor a régiséggyűjtők „paradicsomává” válik.
A vásár idején várhatóan a környéken forgalmi fennakadások lesznek, különösen a hétvégén, ezért a hatóságok kerülőutak használatát ajánlják. A Kolozsvár irányából Nagyvárad fele érkezőknek a Zilah – Szilágynagyfalu – Élesd útvonalat ajánlják, míg a Várad felől Kolozsvár irányába tartóknak a Királyhágó (Bucea) – Jádremete – Viságmező – Nagysebes (Valea Drăganului) útvonal jelenthet alternatívát. A vásár ideje alatt a környéken a rendőrség irányítja majd a forgalmat.

Az elmúlt évekkel ellentétben a Kolozsvártól a magyar határig tartó vasútvonal-szakasz felújítási és villamosítási munkálatai miatt a vásárt ezúttal vonattal nem lehet megközelíteni. Ahogy arról a korábbiakban beszámoltunk, a munkálatok keretében már megkezdték a nagyváradi állomásról induló sínpályák bontását is. A pályaudvaron dolgozó egyik munkás a Bihoreanul hetilapnak elmondta, hogy a múlt héten kezdték el a sínek és talpfák felszedését először az állomás épületéhez legközelebb lévő 0. vágányon, majd a 2. vágányon, az követően pedig a többi vágány is sorra kerül majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában