Beruházás

2 órája

Kezdődik az építkezés az élesdi ipari parkban

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács elrendelte a tényleges munkálatok elkezdését az élesdi ipari parkban, azt követően, hogy a kivitelező megszervezte az építőtelepet. A beruházás keretében sétányokat és belső közutakat alakítanak ki, bevezetik az áramellátást és a természetes gázt, biztosítják a közvilágítást stb. A  megbízást a Dumexim cég nyerte el, a szerződés értéke bruttó 13,6 millió lej, a megvalósítási időszak fél év.
Mint ismeretes, az élesdi ipari park fejlesztése négy ütemben történik. Idén a közművesítéssel párhuzamosan a tizenegy teleknek a koncesszióba adása is zajlik. 2024–2026 között a társaságok beruháznak, majd 2027–2029 közt a kutatásra és innovációra helyezik a hangsúlyt. A 8,7 hektáros, a város nyugati felében, Alsólugas irányában található ipari parkot május 20-án kezdték el kialakítani, a megyei tanács megbízásából, a tervezés több hónapot vett igénybe. A 13,6 millió lej értékű projektet 60 százalékban a megyei önkormányzat költségvetéséből finanszírozzák, a fennmaradó összeg pedig vissza nem térítendő európai uniós támogatásból származik a 2021–2027 közti Regionális Operatív Programon keresztül. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában