Beruházás

2 órája

Országút-szélesítés kisajátításokkal

Mintegy 4,2 millió lej értékben történnek kisajátítások a 79-es országút mentén, a nagyváradi repülőtér és Nagyürögd közötti szakaszon, ahol négysávosra bővítik a jelenleg kétsávos autóutat.

Forrás: Ebihoreanul

ERDON-összeállítás

A román kormány jóváhagyta a kisajátítási eljárás beindítását azokra a magántulajdonban lévő telkekre és ingatlanokra, amelyek a 79-es országút két oldalán találhatók a váradi repülőtér és Nagyürögd között. A repülőtértől a mácsapusztai bekötőútig ugyanis négysávosra bővítik az országutat, és a reptérnél egy körforgalmat építenek. A kisajátítás 26.348 négyzetméternyi területet fog érinteni, a tulajdonosokat összesen 4,2 millió lejjel kártalanítja az állam. Ugyanakkor jóváhagyták és közzétették a kormány főtitkárságának honlapján azoknak a tulajdonosoknak a listáját, akiktől kisajátítják különböző területű és különböző használati kategóriájú ingatlanaikat, melyek zöme beltéri megművelhető terület, de néhány épület is szerepel közöttük. A tervezést és a kivitelezést a Dumexim cég végzi a szóban forgó 1,6 kilométeres szakaszon. Nagyürögdnél is épül egy körforgalom, itt ugyanis három út keresztezi majd egymást: a 79-es országút, a Mácsapusztára vezető 77-es községi út, valamint a Nagyvárad és Nagyürögd közötti elterelő út. A beruházás a Bihar Megyei Tanács és az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) partnerségével, európai finanszírozással valósul meg. A megyei önkormányzat és a kivitelező között február végén írták alá a szerződést, de a munkálatok még nem kezdődtek el. A megyei tanács várhatóan az elkövetkező napokban adja ki az engedélyt az útvonalon lévő közműhálózatok áthelyezésével kapcsolatos munkálatok megkezdésére, majd a közlekedési minisztériumnak kell engedélyeznie az útszélesítés megkezdését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában