Munkálatok

2024.10.11. 07:34

Tovább csúszik a forgalom részleges megnyitása a Vitéz úton

Az utóbbi időben a munkások egy körülbelül 500 méter hosszú csővezeték cseréltek ki a Decebal sugárút és a Körös/Tudor Vladimirescu utca kereszteződésében.

Forrás: Facebook/Bihorul se dezvoltă

Ciucur Losonczi Antonius

A kivitelezéssel a Selina társaságot bízta meg a nagyváradi Vízművek. Azonban ezen munkálatok miatt ideiglenesen szüneteltetni kellett a tartócölöpök fúrását, ennek következtében  pedig ezt a szakaszt nem fogják tudni átadni a forgalomnak október hónap folyamán sem. Octavian Haragoș, a polgármesteri hivatal szóvívője laptársunknak, a Jurnal Bihoreanank azt nyilatkozta, hogy a speciális berendezés megérkezése ugyan felgyorsította a munkafolyamatot, de még így sem fogják tudni tartani a tervezett október végi határidőt.

A Vitéz/Decebal úti és a Körös/Tudor Vladimirescu utca kereszteződésében 278 cölöpöt fognak beépíteni. A kivitelezési időszak 21 hónap. Ennek a projektnek a költségvetése 112.131.835 lej, a vissza nem térítendő támogatás 44.938.952 lej. Amint elkészül, ez az aluljáró hozzá fog járulni ahhoz, hogy csúcsidőben tehermentesítsék a közúti forgalmat, a tömegközlekedés is zökkenőmentesen bonyolítható majd abban az övezetben, ugyanakkor a közvilágítási rendszert is korszerűsítik. A gyalogosok szintén aluljárón kelhetnek majd át a Vitéz úton.

Az új közúti aluljáró 11,9 méter hosszú és 25 méter széles lesz, menetirányonként egy sávval fog rendelkezni, ugyanakkor gyalogos út is halad majd ott a közúti sáv mellett. A gyalogos aluljáróba lifttel is le lehet majd jutni, ez a kerekesszékes személyeknek és a gyerekkocsit toló gyalogosoknak lesz nagyon hasznos. A beruházásra a 2021–2027 Észak-Nyugat Regionális Operatív Programból hív le finanszírozást a nagyváradi önkormányzat. A Körös utcai közúti aluljáró egy nagyobb infrastrukturális koncepció része, melynek keretében négysávosra bővítik a Körös utcának a leendő aluljárótól Őssiig tartó szakaszát, egy közúti aluljárót építenek a Körös és az Oneştilor utca között, szélesítik a Lăpuşului utcát, valamint egy közúti felüljárót építenek a Mester/Meşteşugarilor utca végén a körgyűrű és a vasúti sínek fölött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában