Szülők iskolája

5 órája

Új programot indított a DASO

A hátrányos helyzetű gyermekek számára fenntartott napközis központ keretében új programot indított a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO).

Forrás: DASO

ERDON-összeállítás

A Kolozsvári úti napközis központban elindult a Szülők iskolája elnevezésű program, ami kifejezetten a központot látogató gyermekek szüleit szólítja meg. A program kezdeményezője Roxana Lele, a központ pszichológusa. Az első találkozón a szülők és az intézmény dolgozói vettek részt, a téma pedig a hatékony kommunikáció és együttműködés volt, a gyermekek hosszú távú érdekeit tartva szem előtt. Elmagyarázták a szülőknek, hogy a gyerekek számára miért fontos a pozitív hozzáállás kialakítása a tanulás irányába, a gyermek-szülők kapcsolatának megszilárdítása, valamint a harmonikus fejlődésnek kedvező környezet kialakítása. A megbeszélésekbe a központ többi munkatársát is bevonták, pedagógusokat, az ott dolgozó orvosi asszisztenst és szociális munkást is. A találkozón meglepetéssel is készültek a szülőknek, akiknek a központ tevékenységein készült képeket vetítették le, amelyeken láthatták mivel is foglalkoznak a gyerekek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában