Döntetlen

2024.06.02. 18:49

Véleményes büntetőkkel hozták vissza a reményeket

A Bihar FC labdarúgói 2–2-es döntetlent értek el szombat délután a Temes megyei Győrödön, a másodosztályba való feljutásért rendezett osztályozó döntőjének első mérkőzésén.

Jósa Attila

Nagy iramban kezdődött az osztályozó, a 4. percben Calugher életerős lövése után a váradi piros-kékek szerezhettek volna vezetést, de a labda a kapu fölé szállt. A hazaiak részéről a rutinos Alex Popovici 6 méterről tévesztett célt a 7. percben, majd a 27. percben szintén a Temesvári Politehnica egykori játékosa ívelt be egy szögletet, a labda David Pop elé került, aki 5 méterről lőtt Pînzariu kapujának jobb oldalába (1–0). A Bihar FC nem sokat késlekedett a válasszal, 3 perccel később Stoian fejese a jobb oldali kapufán csattant. A félidő hajrájában Vînău, majd Sergiu Jurj is elpuskázott egy-egy ígéretes helyzetet, így a hazaiak egygólos előnyével zárult az első játékrész. A második félidő egy nagy hazai lehetőséggel indult, Precup lövését Pînzariu bravúrral védte, az 58. percben a váradiak hálóőre is tehetetlennek bizonyult Mancaş 15 méteres felső sarkos lökete után (2–0). A III. Liga idei szezonjában veretlen Bihar FC egyetlen meccsen sem került kétgólos hátrányba a bajnokságban, egy alkalommal vezetett csak az ellenfele, még szeptemberben a Temesvári Poli, de végül azt a meccset is sikerült döntetlenre (1–1) mentse Florin Farcaş alakulata. 

A váradi labdarúgók Győrödön sem estek kétségbe, bár abban, hogy végül ezúttal is sikerült elkerüljék a vereséget, volt némi szerepe a játékvezetőknek is. A 68. percben Ricardo Farcaş átadásával Sergiu Jurj lódulhatott meg, miután szabálytalankodtak vele szemben Mihai Motan játékvezető szabadrúgást ítélt a tizenhatos széléről. Az asszisztens jelzésére a sípmester felülbírálta a döntését, és tizenegyest ítélt a Bihar FC javára. Sergiu Jurj állt a labda mögé, gyenge lövését Ciocan kapus hárította, de a kipattanóból már nem hibázott a váradiak gólkirálya (2–1). Az egyenlítés a 82. percben érkezett, amikor Gunie végzett el egy szabadrúgást a jobb oldalról, középen Preklet Csaba esett hatalmasat, a bíró szerint Stupu szabálytalan megmozdulása miatt, így Motan játékvezető újabb büntetőt ítélt, valamint a második sárga lapot is felmutatta a győrödi hátvédnek. Az ítélet után elszabadultak az indulatok, a hazai játékosok közül többen egyértelmű kézmozdulatokkal jelezték, hogy a játékvezetőt bilincsben kellene elvezetni, Florin Chitaş viszont nem zavartatta magát, és a kapu bal oldalába tartó lövéssel egyenlített (2–2). 

A találkozó utolsó percei már nem a labdarúgásról, hanem a durva belemenésekről szóltak, így maradt a 2–2-es döntetlen. Az osztályozó döntőjének visszavágóját, az idény legfontosabb mérkőzését június 5-én, szerdán 17.30-tól rendezik a Bodola Gyula Stadionban.

JEGYZŐKÖNYV

Győröd-Szőlőtelepi CSC – Nagyváradi Bihar FC 2–2 (1–0). David Pop (27.) Cosmin Mancaş (58.), illetve Sergiu Jurj (68.), Florin Chitaş (82. –11-esből) Győröd, Emilian Pavel Stadion, 1000 néző. 

CSC: T. Ciocan – A. Butnăraşu, M. Stupu, Hecskó D., I. Vasluian, C. Mancaş, (P. Jichici, 86.), D. Pop, G. Precup, A. Popovici (D. Coroiu, 77.), R. Trandu (A. D. Popa, 66.), A. Buţu (A. Datcu, 77.). Vezetőedző: Sorin Bălu 

Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj, Preklet Cs., A. Băican, A. Stoian (Gagyi K., 76.) – R. Farcaş – S. Ciocan (R. Gunie, 46.), A. Vînău, V. Calugher (F. Chitaş, 61.), A. Gîdea (L. Tincău, 61.) – S. Jurj (L. Ioviţă, 90+1.). Vezetőedző: Florin Farcaş Piros lap: M. Stupu (82.)

Vezette: Mihai Motan (Tirgovics) – Doru Zamfir (Slatina), George Suciu (Aranyosgyéres).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában