Olimpia

2024.07.25. 19:51

Doppingvétség miatt nem vehet részt a párizsi olimpián Florentina Iuşco román atléta

Forrás: Profimedia

ERDON-összeállítás

Nem vehet részt a párizsi olimpián Florentina Iuşco román atléta, mert a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtökön részben helyt adott a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fellebbezésének, miután egy doppingteszt tiltott szert mutatott ki a sportoló szervezetében.
Iuşco távolugrásban és hármasugrásban versenyezett volna Párizsban. Tavaly áprilisban egy versenyen kívüli doppingellenőrzés során végzett teszt a WADA tiltólistáján szereplő vízhajtót, furoszemidet mutatott ki a szervezetében.
A történtek után az Országos Doppingellenes Ügynökség (ANAD) mindössze figyelmeztetésben részesítette az atlétát, arra hivatkozva, hogy nem vétett és nem is mulasztott ebben az esetben.
A WADA fellebbezett, és a TAS megállapította, hogy Iuşco nem tudta bizonyítani a vétlenségét, ezért 2024. február 1-től két évre eltiltotta a versenyzéstől a sportolót. A döntés következményeként Romániát 106 sportoló, köztük 12 atléta képviseli Romániát a párizsi olimpián.
A Román Atlétikai Szövetség elnöke, Anişoara Stanciu az AGERPRES-nek csütörtökön elmondta, hogy nem tud nyilatkozni Florentina Iuşco ügyében, amíg nem kap hivatalos tájékoztatást az Országos Doppingellenes Ügynökségtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában