Labdarúgás

2024.08.08. 13:06

A Crișulnak csak a szépítésre futotta, a Bihar FC jutott tovább

A Nagyváradi Bihar FC 2–1-re legyőzte idegenben a Biharszentandrási Crișult, ezzel továbbjutott a Román Kupa országos szakaszának harmadik fordulójába.

Szakács Dávid

A másodosztályba való feljutásnak köszönhetően a Nagyváradi Bihar FC a második körben kezdte meg a küzdelmeket a Román Kupában. A váradiak első ellenfele a Biharszentandrási Crişul volt, amely az első fordulóban idegenben győzte le büntetőpárbajt követően a Félixfürdői Lotust. Gustavo Aragolaza, a váradiak technikai igazgatója a szombati bajnoki után pihentette legjobbjait, lehetőséget adva a keretben szereplő fiatalabb játékosoknak. A találkozó elején a Bihar FC futballozott fölényben, az első komoly helyzetet viszont a Crişul alakította a 17. percben egy szöglet utáni kavarodást követően. Hamar jött a válasz, öt perccel később a nagyváradiak voltak közel a vezetés megszerzéséhez, ám Tincău lövését Popescu blokkolta. A félidő vége előtt újabb lehetőség elé került a Nagyvárad, miután a Gunie beadására érkező Gal fejese centikkel szállt a kapu fölé.

A térfélcsere után a Crişul nyomást helyezett a vendégekre, percenként kialakítva kisebb-nagyobb lehetőségeket a váradiak 16-osán belül. Az 58. percben viszont mégis a Bihar FC szerezte meg a vezetést, miután Chirițoiu szabadrúgása a szentandrásiak hálójában kötött ki (0-1). Percekkel később a Biharszentandrás előtt is adódott hasonló lehetőség, Pop lövése azonban mellé szállt. A Crişul negyedórával a vége előtt újból közel állt az egyenlítéshez, Pop fejesét Rus hárította, a kipattanót pedig Turcan közelről az oldalhálóba küldte. A 81. percben a nagyváradiak megduplázták előnyüket, Moga remekül ugratta ki Sergiu Jurjt, aki 10 méterről Anca-Trip mellett a kapuba gurította a játékszert (0-2). A hazaiak a rendes játékidő vége előtt szépítettek, miután Blăgea kihasználta a piros-kékek védelmi megingását (1-2). Az eredmény a hosszabbításban már nem változott, Aragolaza tanítványai bejutottak a kupa harmadik körébe, így csupán két meccsre vannak a hőn áhított csoportkörtől.

Mestermérleg

„Csalódott vagyok, mert a szünet után jól álltunk bele a meccsbe, ám az ezt követően kapott két gól végül megpecsételte a sorsunkat” – nyilatkozta Călin Cheregi, a Crișul trénere. „Csak az eredménnyel vagyok elégedett, mivel a mutatott játék nem hozta meg a kívánt szintet. A második félidőben a változtatásaink frissességet hoztak, és sikerült nyernünk egy kemény ellenféllel szemben” – jelentette ki Aragolaza.

Jegyzőkönyv

Biharszentandrási Crișul – Bihar FC 1–2 (0–0). Blăgea (90.), ill. Chirițoiu (58.), S. Jurj (81.)

Biharszentandrás, Crișul Stadion – 500 néző.

Crișul: I. Anca-Trip – R. Turcan, L. Hadadea, D. Stan, C. Ntchinda, G. Cherman, A. Hosu (V. Costea), A. Sorian (P. Blăgea, 81.), A. Achim (T. Chiș, 68.), R. Popescu (C. Trip, 68.), S. Pop. Vezetőedző: Călin Cheregi.

Bihar FC: I. Rus – A. Gal, R. Gunie, S. Jurj, L. Tincău (C. Jurj, 46.), D. Sala, S. Cucu (A. Chirițoiu, 46.), L. Ioviță (R. Farcaș, 68.), I. Ban, M. Gîdea (R. Curescu, 46.), A. Cherman (A. Moga, 80.). Technikai igazgató: Gustavo Aragolaza.

Vezette: Bădărău Raul Sebastian – Băla Casian, Șușcă Nicoleta Elena

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában