Labdarúgás

2024.08.31. 08:28

Bihar FC: Sokba kerültek a védelmi hibák

A nagyváradi csapat a Román Kupa rájátszásának keddi mérkőzése után pénteken ismét a Resicabányai VSK-t fogadta, ezúttal a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A hétközi, 1–3-ra végződött kupameccshez képest pénteken sokkal jobban játszott a hazai alakulat, és jobb eredményt érdemelt volna, de a védekezésben elkövetett gyermeteg hibák sokba kerültek. A viszonylag eseménytelen első negyedórát követően Hora révén veszélyeztetett először a Bihar FC, a 24. percben pedig a vezetést is megszerezték a hazaiak: egy szabadrúgás után Filiphez került a labda, aki állítgatás nélkül Goga kapujába bombázott 14 méterről (1–0). A bekapott gól után a vendégek egyből magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, de úgy tűnt, az idén először a kezdőcsapatban helyet kapó Andrei Gal beállítása jó húzásnak bizonyult, mert magabiztosan állta a sarat a váradi védelem. A 39. percben azonban már nyoma sem volt ennek a magabiztosságnak, a fiatal Sebastian Cucu hajmeresztő megoldást választva passzolt a saját kapuja irányába, a labdával Burlacu iramodott meg, aki remekül tálalt Haită elé, a támadó pedig közelről nem hibázott (1–1). A félidő végére teljesen átvette az irányítást a vendégcsapat, amely a hosszabbítás pillanataiban a vezetést is átvette Cioiu büntetője után (1–2).

A második félidőre mindent egy lapra feltéve futottak ki a váradi focisták, akiknek az 55. percben Chirițoiu révén sikerült egyenlíteniük. Stahl beadása Moga egy látványos ollózással próbálkozott, de a labda Chirițoiu elé pattant, aki közvetlen közelről a hálóba terelte a pöttyöst (2–2). A meccs ezután nagyon nyitottá vált, a nagy rohanásban érezhető volt, hogy a döntetlennel egyik csapat sem lenne igazán elégedett. A Bihar FC több nagy helyzetet is elpuskázott, a legközelebb Stahl járt a gólszerzéshez a 71. percben, de kapáslövését Goga a felsőkapufára tolta. A 83. percben a resicabányaiak a csereként pályára lépő Moussa Samake révén bevitték a győztes találatot egy újabb védelmi hiba után, talán a csatár is meglepődött, mennyire tisztán lőhetett 14 méterről a jobb sarokba (2–3). Az eredmény már nem változott, így a nagyváradi csapat négy napon belül másodszor hagyta el vesztesen a Bodola Gyula Stadion gyepszőnyegét. A hétvégi forduló után két hét szünet következik a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, a Bihar FC legközelebb szeptember 14-én, idegenben az Újszentesi SK ellen lép pályára.

Jegyzőkönyv

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 2500 néző.

Bihar FC – Resicabányai VSK 2–3 (1–2).

G.: Ioan Filip (24.), Andreas Chirițoiu (55.), ill. Florin Haită (39.), Marius Cioiu (45+3.), Moussa Samake (83.)

Bihar FC: Rodrigo Garcia Accinelli – Sebastian Cucu, Andrei Gal, Deniz Giafer, Călin Jurj – Ricardo Farcaș, Ioan Filip, Stahl Albert (Răzvan Gunie, 79.) – Ioan Hora (Robert Curescu, 62.), Adelin Nica (Andrei Moga, 9.) – Sergiu Jurj (Andreas Chirițoiu, 46.) Technikai igazgató: Gustavo Aragolaza.

Resicabánya: Matei Goga – Mihai Dolghi, Alin Dudea, Sergiu Rimovecz – Alexandru Negru (Ianis Doană, 78.), Damian Isac (Cristian Bocșan, 87.), Marius Cioiu, Vlad Chera – Florin Haită (Cosmin Tucaliuc, 87.), Andrei Burlacu (Moussa Samake, 60.) – Andrei Lascu (Nicușor Fota, 79.). Vezetőedző: Flavius Stoican

Vezette: Marius Naidin (Pitești) – Ionel Dumitru (Ploiești) és Lucian Tănase (Pitești).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában