Vészhelyzet

2024.09.14. 14:53

Klaus Iohannis részvétet nyilvánított az árvíz áldozatául esett emberek családtagjainak

Forrás: Meteoplus/Facebook

Agerpres

Klaus Iohannis államfő szombaton közölte, hogy folyamatos kapcsolatban áll az árvíz sújtotta területeken folyó mentést koordináló személyekkel, hogy az árvízkárosultak a lehető leggyorsabban megkapják a szükséges segítséget, menedéket, élelmet és orvosi ellátást. Az államelnöki hivatal közleménye idézi Klaus Iohannist, aki szerint ismét megmutatkoznak a klímaváltozás hatásai, amelyek "drámai" következményekkel járnak az emberekre nézve.

Az államfő részvétet nyilvánított az árvíz áldozatául esett emberek családtagjainak és szolidaritását fejezte ki az árvízkárosultakkal szemben.

Az államfő szerint a mentési és kárfelmérési műveleteknek megszakítás nélkül folytatódniuk kell a súlyosan érintett területeken, amíg a helyzetet ellenőrzés alá nem vonják, és az emberek élete nincs többé veszélyben. Hangsúlyozta, az államnak közép- és hosszú távon támogatnia kell az érintett települések újjáépítését, és az infrastruktúrát ellenállóvá kell tennie az árvizekkel szemben. Az elnök rámutatott, hogy javítani kell az államnak a szélsőséges meteorológiai események előrejelzésére és a lakosság riasztására irányuló kapacitását, de ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy a polgárok kövessék és figyelembe vegyék a meteorológusok által kiadott figyelmeztetéseket, amelyekkel megelőzhetők az emberéletet vagy jelentős anyagi károkat követelő szerencsétlenségek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában