Labdarúgás

20 órája

Bihar FC: bíznak a jobb folytatásban

A labdarúgó II. Liga 7. fordulójában a Bukaresti CSA Steauát fogadja csütörtök délután 17 órától a Bodola Gyula Stadionban a Nagyváradi Bihar FC.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila 

A mérkőzést megelőző napon sajtótájékoztatót tartott a stadion sajtótermében a váradi klub, melyen részt vett Stelian Farcău sportigazgató, a tehnikai igazgató Gustavo Aragolaza és asszisztense, Cristian Oros, valamint a csapat legtapasztaltabb játékosa, Ioan Filip. Stelian Farcău rögtön az elején sietett leszögezni, hogy a szakmai stáb a mai mérkőzés kimenetelétől függetlenül élvezi a klubvezetés bizalmát. „Szintet kellett lépnünk a feljutás után, szerintem a klub története során soha nem ment keresztül akkora fejlődésen, mint az elmúlt pár hónapban. A felnőttek számára a bentmaradást tűztük ki célul az idény elején, biztos vagyok abban, hogy ezt sikerül kiharcolni”. „Sajnos nincs varázspálcám, a labdarúgás pedig olykor kiszámíthatatlan. Láthatták, az Argeş FC ellen nem nyújtottunk jó teljesítményt, mégis sikerült begyűjteni a pontokat. Az azt követő mérkőzéseken pedig hiába játszottunk jobban, pont nélkül maradtunk. Túl sok egyéni hibát vétünk, azon dolgozunk éjt nappallá téve, hogy ezeket kiküszöböljük. Aki megkérdőjelezi a srácok hozzáállását, esetleg a stáb szakmai hozzáértését, annak azt javasolnám, látogasson ki a Bodola Stadionba, mi itt vagyunk minden nap, meg lehet nézni, hogy dolgozunk az edzéseken” – nyilatkozta Cristian Oros tolmácsolásában Aragolaza mester. Ekkor ismét Farcău ragadta magához a szót, aki elmondta, a szakmai stáb és a légiósok is hat hónapot kaptak arra, hogy elsajátítsák a román nyelvet, ehhez a klub nyelvtanárt is biztosít a számukra. A játékosok nevében Ioan Filip nyilatkozott: „Tapasztaltabb nálunk az ellenfél, de nyerni szeretnénk, szerintem alaposan felkészültünk. Számítunk a nézők biztatására, remélem, nagy számban látogatnak majd ki a stadionba.” Busszal érkezik a Steaua A Steaua kedd reggel autóbusszal vágott neki az útnak, a mérkőzés után pedig egyből indulnak is vissza a fővárosba a piros-kék labdarúgók, ez a megterhelő utazás a játékosok és az edzői stáb szerint is kihathat a teljesítményükre. „Nem értem, miért kell enynyit buszoznunk. Körülbelül ugyanannyiba kerülne a repülőjegy is, mert nem kellene fizetni a napi szállásért. Próbáltuk megoldani időben ezt a helyzetet, de lehetetlen előre repülőjegyet foglalni, mert a tévéközvetítések miatt nem tudjuk előre, hogy melyik nap játszunk” – nyilatkozta Daniel Opriţa, a CSA trénere. A bukaresti csapat jelenleg a táblázat 4. helyén tanyázik, 6 mérkőzésen mindössze 2 gólt kapott, mindkettőt a resicabányaiaktól. A váradiaktól Ioan Hora biztosan kihagyja a csütörtöki találkozót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában