Sport

2 órája

Egy félidő alatt elintézte a Forestát a CAO-NAC

Fotó: Szakács Dávid

Szakács Dávid

A CAO-NAC a Hegyközpályiban rendezett Mezőtelegd elleni rangadót kitűnően kezdte, miután már a 10. percben megszerezte a vezetést Raul Ardelean tizenegyesével (1–0). A fiatal középpályás itt nem állt meg, hét perccel később újabb gólt akasztott a Foresta hálójába egy gyors kontra végén (2–0). Az első félidő feléhez érve azonban komoly bajba kerültek a váradiak, miután Waritz Ákosnak egy percen belül két sárgát is kiosztott a játékvezető, így a hazaiak emberhátrányban folytatták az összecsapás további részét. A tíz emberrel játszó zöld-fehérek viszont nem álltak vissza védekezni, sőt Zádori Sebastian 30 méterről eltalált bombájának köszönhetően háromgólos lett az előnyük (3–0). A szünet előtt a bahamai Marcel Joseph is megcsillogtatta kiváló rugótechnikáját, miután Zádorihoz hasonlóan egy óriási góllal ajándékozta meg a kilátogató hazai szurkolókat (4–0).
A térfélcsere után a mezőtelegdiek mindent vagy semmi alapon végig támadták a második játékrészt és Sorin Ban révén kétszer is betaláltak a hátralevő háromnegyed órában, ám ez csupán szépségtapasz volt, a derbit a házigazdák nyerték 4–2-re, ezzel továbbra is a pontvadászat második pozíciójában állnak 13 ponttal. A következő fordulóban a CAO-NAC idei legfontosabb összecsapásán lép pályára szerdán 17 órától az éllovas Belényesi Bihorul vendégeként.
„Tapasztalt játékosokból álló csapattal szemben léptünk pályára, nem féltek a test test elleni küzdelmektől. Egy nehéz, megdolgozott győzelem volt a mai. A fiúk harciasságát mutatja, hogy emberhátrányba sem álltak be védekezni, hanem tovább támadtak, növelve előnyünket az eredményjelzőn” – nyilatkozta a találkozót követően Andrei Haș, a váradi klub trénere.

Ciocan 100 gól felett

Illusztris társaságba került a hetekben a CAO-NAC balszélsője, Sergiu Ciocan. A Keményfokról származó labdarúgó 2018 óta 104 gólnál jár a zöld-fehérek színeiben, amivel a váradi klub ötödik legtöbb találatát szerző játékosává vált. Az 1910 május 25.-én megalakult együttes góllövő listáján a legendás Bodola Gyula áll az élen (143 gól), őt követi Rónay Ferenc (137), Spielmann Ferenc (119), valamint Váczi György (115).

Jegyzőkönyv
CAO-NAC 1910 – Mezőtelegdi Foresta 4–2 (4–0). Ardelean (10. – 11-esből, 17.), Zádori (30.), Joseph (45+4.), ill. Ban (68., 90+1.)
CAO-NAC: A. Cherman – L. Mănoiu, L. Alungi, S. Mîndrilă, V. Naghi (M. Vesa, 88.), C. Jurcuț, R. Ardelean (F. Vesa, 83.), Zádori S., M. Joseph (A. Șut, 68.), Waritz Á., S. Ciocan (O. Ienciu, 88.). Vezetőedző: Andrei Haș.
Foresta: Ruska E. (A. Morar, 46.) – A. Hosu, M. Mărunțel, F. Marc, D. Simu (A. Mal, 76.), B. Iova (G. Moga, 46.), M. Covrig, S. Ianc, S. Ban, S. Brata (C. Popa, 46.), P. Suciu. Vezetőedző: Sebastian Popa
Játékvezetők: Orbán Norbert – Sergiu Mitra, Diana Ilie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában