Vízilabda

2024.09.13. 14:11

Húsz gólig meg sem álltak a váradi pólósok

Az első forduló után a VSK áll a selejtezőcsoport tabellájának élén.

Jósa Attila

A Nagyváradi VSK vízilabdázói remekül kezdték a LEN-bajnokok ligája előselejtezőjének C csoportját, amely seregszemlének vasárnapig a Ioan Alexandrescu Uszoda ad otthont. A torna nyitómérkőzésén, csütörtök este, a nagyváradiak a török Enka Isztambul csapatával kerültek szembe, amelyet meggyőző, 12 gólos különbséggel, 20–8-ra (2–1, 8–3, 4–3, 6–1) sikerült legyőzniük. 
Csak az első negyed hozott kiegyenlítettebb játékot, a folytatásban viszont Belényesi Dávid vezetésével megtáltosodott a hazai csapat és félidőre hatgólos, 10–4-es előnyre tett szert. A váradiak látványos távoli bombákkal tartották rettegésben a törökök kapusait, de szélről és centerből is eredményes tudott lenni Petar Kovacevic alakulata. A nyáron érkezett szakvezető keze munkája máris meglátszik a csapat játékán, igaz, a friss igazolások érkeztével jóval több opciója is van, támadásban és védekezésben egyaránt, mint a tavalyi idényben Ciprian Cîmpianunak. 

A VSK összeállítása: Dobozanov, Gavriș - kapusok; Belényesi 5, Negrean 3, M. Gheorghe, Szabó I. 2, N. Ilisie 2, Gusarov 2, Gardasevic 4, Klutsch, Vancsik 2, Czenk, Insinna. Vezetőedző: Petar Kovacevic.

A csütörtöki második mérkőzésen a Spandau Berlin két góllal, 12–10-re (2–3, 3–2, 4–2, 3–3) legyőzte a PAOK Szaloniki csapatát egy végig kiegyensúlyozott meccs után.

Ma délután 18.30-tól a második fordulóban a VSK a Spandau Berlin ellen ugrik medencébe. Az izgalmasnak ígérkező mérkőzésen Petar Kovacevic, a váradiak vezetőedzője egykori csapata ellen küldi harcba a Vancsikékat, a montenegrói korábban 8 éven át volt a Spandau trénere. Az esti meccsen 20:30-tól a torna favoritjának számító AN Brescia a PAOK ellen mutatkozik be a váradi tornán.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában