Közlekedés

2 órája

A túrázókat is érinti a vasútfejlesztés

Forrás: Salvamont Salvaspeo Bihor

BN-összeállítás

A Biharpüspöki és Kolozsvár közötti vasúti pálya villamosításának és korszerűsítésének a munkálatai elérték a Sebes-Körös szurdokvölgyét is, így a Rév és Vársonkolyos közötti szakaszon kiveszik a talpfákat, áthelyezik a vasútvonalat, köveket és berendezéseket szállítanak, épp ezért a kivitelező egyes szakaszokat lezártnak tekint. Ez a lépés több turistaútvonal és -látványosság megközelíthetőségét is akadályozza. A Bihar Megyei Hegyimentő Szolgálat fokozott odafigyelésre inti mindazokat, akik fel szeretnék keresni a Zichy-barlangot, a különböző túraútvonalakat, a via ferrata utakat és a jobboldali sziklafalon található mászóutakat, hiszen ezek nagy részét a vasúti töltés mellett kell megközelíteni, ahol a munkálatok zajlanak.
A jövő évi turistaszezon elején (2025 áprilisa), attól függően, hogy állnak a munkálatokkal, megpróbálnak megoldást találni arra, hogy a via ferrata útvonalak megközelíthetők legyenek, amennyiben ez biztonságos körülmények között megvalósítható lesz – tudatja a hegyimentő szolgálat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában