Időjárás

3 órája

Halálos áldozata is van a dél-afrikai extrém havazásnak

Bár nem ritka, hogy télen havazik Dél-Afrikában, nagyobb hóesések azonban ritkaságszámba mennek. A sajtó pedig péntek óta helyenként kétméteres hóról számolt be.

MW

A szokatlanul erős havazás komoly fennakadásokat okoz Dél-Afrika útjain

Forrás: AFP

Fotó: Grant Bruce Cameron-Ellis

A helyi mentőalakulatok vasárnapi tájékoztatása szerint egy nő kihűlésben vesztette életét, miután egész éjszakára más utasokkal együtt egy kisbuszban rekedt a behavazott utakon.

A Johannesburg és Durban városait összekötő autópályán vasárnap még mindig hatalmas volt a torlódás a két napja tartó havazás következtében. Számtalan jármű rekedt a hóban egy mintegy 30 kilométeres szakaszon. A mentési munkálatok mindeközben szakadatlanul folynak a Drakensberg-hegységben futó autópályán, ahol sokan elakadt járműveiket hátrahagyva keltek útra, s egyelőre nem tudni, hogy hány embert kell még kimenteni az autókból, illetve buszokból.

Dél-Afrikában nem ritka, hogy télen havazik, nagyobb hóesések azonban ritkaságszámba mennek. A sajtó péntek óta helyenként kétméteres hóról számolt be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában