Támogatás

3 órája

A volt SZDSZ-es politikus Magyar Pétert dicsérte

Szent-Iványi István volt szabad demokrata képviselő egy podcast műsor vendégeként dicsérte a Tisza Párt elnökét. Magyar Péter diszkóbotránya kapcsán pedig mentegetni próbálta a politikust – mutat rá cikkében a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke

Forrás: MW

Fotó: Markovics Gábor

Magyar Péter szereplése az Európai Parlamentben (EP) elnyerte az egykori SZDSZ-alapító tetszését, Szent-Iványi István ugyanis a Szabad Európa legfrissebb podcast műsorában dicsérte a Tisza Párt elnökének fellépését. Nagyon ügyes húzásnak nevezte azt, hogy Magyar odalépett a helyén ülő Orbán Viktorhoz és kezet nyújtott neki. 

Magyar Péter strasbourgi felszólalását sikeresnek ítélte Szent-Iványi, bár elismerte, hogy semmi új nem volt benne, és bár úgy vélte, a „legütősebb” mondatok elhangoztak, de nem a totális konfrontációt alkalmazta, említett olyan kérdésköröket is – mint a migráció kezelése –, amikben egyetért a kormánnyal.

A veterán liberális politikus sajátos véleményt formált Magyar Péter telefonlopási ügyében is. Előbb arról beszélt, hogy köztörvényes bűncselekmények gyanúja esetén az a szokás az Európai Parlamentben is, hogy az illetékes hatóság indítványozására felfüggesztik a képviselő mentelmi jogát, ahogyan Eva Kaili, korábbi EP-alelnök esetében is történt, akit korrupciós üggyel vádoltak. 

Majd úgy fogalmazott: nem egyértelmű annak megítélése, hogy valóban lopásról van szó, lehet, hogy csak hirtelen felindulásból elkövetett garázdaság, azaz nem bűncselekmény, hanem szabálysértés történt.

A cikk folytatása ITT olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában