Népszerűsítés

2024.02.09. 19:10

A turisztikai minisztérium szerint sikeres volt a Romániát a BBC News televíziócsatornán népszerűsítő kampány

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Sikeresnek ítélte a román gazdasági és turisztikai minisztérium a BBC News televíziócsatorna Romániát turisztikai célpontként népszerűsítő tavalyi kampányát.
A szaktárca Facebook-oldalán pénteken közzétett bejegyzés szerint az október 18. és november 15. közötti kampány keretében a Charlie Ottley producer készítette nyolc kisfilmet tűztek műsorra Romániáról. Ezek az ország szépségeit és turisztikai kínálatának sokszínűségét mutatták be.
A BBC Studios jelentése értelmében a kampány hatására 65 százalékkal nőtt az ország ismertsége a csatorna nézőinek körében, és 157 százalékkal nőtt annak a valószínűsége, hogy Romániát ajánlják úti célnak.
A Romániát népszerűsítő kisfilmeket 86 alkalommal vetítették le az egy hónapos időszakban, és az adott idősávban Európa-szerte több mint 13 millió nézője volt a csatornának.
A turisztikai minisztérium idézte bejegyzésében az Országos Statisztikai Intézet (INS) legfrissebb adatait is, amelyek szerint 2022-höz képest tavaly 26,5 százalékkal nőtt a Romániába érkezett külföldi állampolgárok száma. Ezen belül az Egyesült Királyságból érkezett turisták száma 27,8 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez mérten. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában