Időjárás

2 órája

Meleg marad az idő a hét elején, november első napjaiban azonban lehűlés várható

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Meleg marad az idő a következő napokban, a hőmérsékleti csúcsértékek 19-20 Celsius-fok körül alakulnak a régiók többségében, november első napjaiban azonban lehűlés várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 28. és november 10. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.
A hétfőn közzétett prognózis szerint Erdélyben ezen a héten14 és 20 fok között alakul a nappali csúcsértékek regionális átlaga, november 3-ától azonban lehűlés következik, és a következő hét végéig csupán 6-8 fok körüli maximumokra lehet számítani. Az éjszakai levegő hőmérséklete az első héten 4-6 fok között, a második héten mínusz 2 és fagypont között alakul. A régióban november 3-ától nő meg a csapadék valószínűsége.
Bánságban és Körösvidéken a hét első napjaiban a sokéves átlagnál magasabb, 19-20 fokos nappali csúcsértékekre lehet számítani. November elsejétől csökkenni kezd a hőmérséklet, a következő hét vége felé Bánságban 16 fokig, Körösvidéken már csak 10 fokig melegszik fel a levegő. Az éjszakák is hűvösebbek lesznek Körösvidéken. Míg a Bánságban az első héten 8-9 fok lesz éjjel, a második héten pedig 1-4 fok, addig a Körösvidéken 3-9 fokos nappali csúcsértékekre és 0-1 fok körüli éjszakai minimumokra kell számítani. Csapadék a kéthetes időszak végén várható mindkét régióban.
Máramarosban a hétfői 18 fokról 12 fokra esik vissza a nappali hőmérséklet csúcsértéke november 2-ára. Ezt követően a jövő hét végéig 8 fok körül alakul a maximumok regionális átlaga. Ezen a héten 6 fok körüli, a következő héten fagypont körüli éjszakai minimumok várhatók. Csapadékra október 31-étől lehet számítani.
A hegyvidéken a hétfői 14 fokról 8 fokra csökken a nappali hőmérséklet csúcsértéke november 2-ára. Ezután fokozatos további lehűlés várható, a második hét vége felé nappal már nem lesz melegebb 1-2 foknál. Éjszaka előbb 6 fokig, majd 2 fokig hűl le a levegő ezen a héten héten. A következő héten már fagypont alatti (mínusz 4-mínusz 2) minimumokra kell számítani a hegyekben. November 2-ától megnő a csapadék valószínűsége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában