Vád

2024.05.16. 09:20

Drulă: A legnagyobb hazugság, amikor Ciolacu folyamatosan ismételgeti, hogy "a gazdaság jól teljesít"

Forrás: Agerpres

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Cătălin Drulă szerdán azzal vádolta a Facebook-oldalán Marcel Ciolacu miniszterelnököt, hogy 'hazudik' az ország gazdasági helyzetéről, mivel Romániában 'a legmagasabb az infláció' Európában, a költségvetési hiány pedig áprilisban már elérte a GDP 3,3 százalékát.
Bejegyzésében az ellenzéki politikus kifejtette: a kormányfő nem mond igazat, amikor folyamatosan azt hajtogatja, hogy 'a román gazdaság jól teljesít'. 'Miközben ezek a kampánynyilatkozatai elhangzanak a televízióban, Romániát csődbe viszi a kormány' - írta Drulă.
Az USR elnöke a magas infláció és az emelkedő költségvetési hiány mellett azt is szóvá tette, hogy 'az államadósság nő, miközben a külföldi befektetések csökkennek'. Bejegyzése szerint az idei év első három hónapjában a hitelek összege 70 milliárd euróra nőtt.
Eközben a politikus szerint a kormány képtelen felhasználni az EU helyreállítási alapjában iskolákra, kórházakra és autópályákra rendelkezésre álló 28 milliárd eurós uniós forrást, mert a kormánypártok nem akarnak reformokat. Szerinte Románia egyetlen centet sem hívott le a helyreállítási alapból a 2023-ra tervezett beruházásokra.
Marcel Ciolacu miniszterelnök kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy a kormány továbbra is gondoskodni fog az infláció letöréséről. Bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy áprilisban 5,9 százalékra csökkent az éves infláció, ami majdnem fele a Ciolacu-kabinet hivatalba lépésekor jegyzett szintnek. Ezzel szerinte a kormánynak sikerült teljesítenie az egyik legfontosabb ígéretét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában