Botoşani-i robbanás

2024.06.07. 10:02

FRISSÍTVE | Tájékoztatást adott ki az egészségügyi minisztérium a botoşani-i barkácsáruházban történt robbanás sérültjeinek állapotáról

Forrás: ISU Botoșani

Agerpres

Frissítés, június 8., 13.19 óra

Közleményben tájékoztatott szombaton az egészségügyi minisztérium a botoşani-i Dedeman barkácsáruházban pénteken történt robbanás sérültjeinek állapotáról. A tárca közleménye szerint a iaşi-i Sf. Spiridon kórházban kezelt három sérült közül ketten lélegeztetőgépen vannak, egyiküknek stagnál az állapota, a másiké instabil, súlyos. Az intenzív osztályon kezelt harmadik páciens állapota kedvezően alakul. A bukaresti Floreasca kórházban két sérültet kezelnek légúti égéssel, mindkettőt intubálták, állapotuk továbbra is súlyos. A botoşani-i kórházban kezelt két sérült általános állapota kedvezően alakul. Innen nyolc beteget hazaengedtek - tették hozzá a közleményben. A botoşani-i Dedeman barkácsáruházban péntek reggel történt robbanás, amelyet tűz követett. Tizenöt személy megsérült.

*

Frissítés, 20.19 óra

A botoşani-i Dedeman barkácsáruházban péntek reggel bekövetkezett robbanásban megsérült 15 személy közül hét szorul továbbra is kórházi kezelésre; őket bukaresti, iaşi-i és botoşani-i kórházakban ápolják - tájékoztatott péntek este az egészségügyi minisztérium.
Három pácienst a iaşi-i megyei sürgősségi klinikai kórházban, kettőt a bukaresti Floreasca sürgősségi kótházban, kettőt pedig a botoşani-i megyei sürgősségi kórházban ápolnak.
Nyolc sérültet már hazaengedtek a botoşani-i megyei kórházból - közölte még a minisztérium. 

*

Frissítés, 19.52 óra

A botoşani-i törvényszéki ügyészség ügyészei vették át a nyomozást a Dedeman barkácsáruházban péntek reggel bekövetkezett robbanás ügyében.
Valeriu Chihaia, az ügyészség szóvivője az AGERPRES-nek elmondta, egyelőre katasztrófát okozó, gondatlanságból elkövetett rongálás gyanújával vizsgálódnak, de nem kizárt, hogy az eljárást kiterjeszik gondatlanságból elkövetett testi sértésre is, mihelyt elegendő információ áll a rendelkezésükre.
A botoşani-i Dedeman áruházban péntek reggel bekövetkezett robbanásban, amelyet tűz követett, 15 személy sérült meg. A robbanás akkor következett be, amikor egy engedéllyel rendelkező cég gázszerelési munkálatokat végzett az áruházban.

*

Frissítés, 17.32 óra

A botoşani-i Dedeman barkácsáruházban péntek reggel bekövetkezett robbanás további két sérültjét szállítják a iaşi-i Szent Spiridon kórházba - közölte a Iaşi megyei SMURD koordinátora. Diana Cimpoeşu szerint a két személy kritikus állapotban van, intubálták őket; egyikük testfelülete 15 százalékán, a másik 23 százalékán és a felső légútjain szenvedett égési sérüléseket. Mindkettőt a SMURD bukaresti egységének a helikopterével viszik Iaşi-ba, a plasztikai sebészeti-intenzív terápiás osztályra.
A robbanás egy másik áldozatát már korábban a iaşi-i Szent Spiridon kórházba vitték a SMURD intenzív terápiás ellátást biztosító kocsijával.
'Egy 40 éves, eszméleténél lévő, hemodinamikailag stabil páciensről van szó, aki testfelületnek 12 százalékán szenvedett égési sérüléseket. A fején, mellkasán, karjain égett meg' - mondta az orvos.
Elmondta még, hogy két másik kritikus állapotban levő, intubált pácienst, akik testfelületük több mint 20 százalékán égtek meg, a bukaresti égési sérülteket kezelő központba visznek szintén légi úton. Diana Cimpoeşu szerint két másik áldozatot egy botoşani-i kórházban kezelnek, a többit pedig az orvosi vizsgálatok és kezelések után hazaengedtek. A botoşani-i megyei sürgősségi kórház orvosigazgatója, Ştefan Bercea szerint a Dedeman barkácsáruházban péntek reggel bekövetkezett robbanásban 15-en sérültek meg.

Frissítés, 15.32 óra

A botoşani-i Dedeman barkácsáruházban péntek reggel bekövetkezett robbanás sérültjei közül nyolcan vásárlók és öten az üzlet alkalmazottai - tájékoztatott a Botoşani megyei egészségügyi igazgatóság.
A közlemény szerint a szerencsétlenség után figyelmeztették a botoşani-i megyei sürgősségi kórházat és a dorohoi városi kórházat, hogy készüljenek fel nagy számú sérült fogadására. Az áldozatok közül tizenkettőt a mentőszolgálat és a SMURD szállított a megyei sürgősségi kórházba.
Az igazgatóság szerint az egyik pácienst helikopterrel Iaşi-ba szállították, két másik sérült állapotának a felmérése pedig folyamatban van. Ha szállíthatók, akkor Iaşi-ba és Bukarestbe viszik őket, szintén helikopterrel.
Az intézmény közölte azt is, hogy két égéssérültet jelenleg a megyei kórház plasztikai sebészeti osztályán kezelnek. Egy szemsérülést szenvedett pácienst már hazaengedtek. További hét személyt a megyei kórház sürgősségi osztályán ápolnak, állapotuk stabil. Utóbbiak egyike nem sérült meg, de pánikrohama volt a robbanás után - részletezte az intézmény.

*

Frissítés, 12.59 óra

Rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel a botoşani-i Dedeman barkácsáruház, ahol péntek reggel 13 személy sérülését okozó robbanás történt - tájékoztatott a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).
A Botoşani megyei katasztrófavédelmi felügyelőség korábbi közleménye szerint a robbanásban tíz férfi és három nő sérült meg. Az áldozatok 32 és 63 év közöttiek.
Az egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy a 13 sérült közül négynek az állapota súlyos. A páciensek a felsőtestükön szenvedtek a testfelületük 10-15 százalékáig terjedő égési sérüléseket.
A súlyos állapotban lévő sérültek közül kettőt a későbbiekben a Iaşi-i megyei sürgősségi kórházba, a másik kettőt pedig helikopterrel a bukaresti Floreasca sürgősségi kórházba fognak szállítani.

*

Frissítés, 12.50 óra

A botoşani-i Dedeman barkácsáruházban péntek reggel történt robbanás 13 sérültje közül négynek az állapota súlyos, kettőt közülük intubáltak - tájékoztatott az egészségügyi minisztérium.
A közlemény szerint a páciensek a felsőtestükön szenvedtek a testfelületük 10-15 százalékáig terjedő égési sérüléseket.
A súlyos állapotban lévő sérültek közül kettőt a későbbiekben a Iaşi-i megyei sürgősségi kórházba, a másik kettőt pedig helikopterrel a bukaresti Floreasca sürgősségi kórházba fognak szállítani.

*

Frissítés, 12.08 óra

Tíz férfi és három nő sérült meg a botoşani-i barkácsáruházban pénteken történt robbanásban, amelyet tűz követett.
A katasztrófavédelmi főfelügyelőség tájékoztatása szerint 12 személyt a katonai tűzoltók mentettek ki, egy maga jelentkezett a kórház sürgősségi osztályán.
Az áldozatok 32 és 63 év közöttiek. Egy súlyos állapotban lévő, gépi lélegeztetésre szoruló sérültet mentőhelikopterrel az ország egyik égéssebészeti kórházába fogják szállítani.

*

Frissítés, 12.00 óra

Tizenkét sérültet szállítottak kórházba a botoşani-i barkácsáruházban pénteken történt robbanás és tűz nyomán - közölte a legfrissebb információkat a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).A tájékoztatás szerint az egyik sérült  állapota súlyos és gépi lélegeztetésre szorul. Bukarestből a helyszínre küldik a rohammentő-szolgálat BlackHawk helikopterét.
A tüzet időközben eloltották, az eddigi információk szerint halálos áldozatok nincsenek. Alexandru Rafila egészségügyi miniszter az Antena 3 televíziónak azt nyilatkozta, hogy egyeztetett a iaşi-i Sf. Spiridon kórház menedzserével, és szükség esetén oda is szállítanak sérülteket. A tárcavezető szerint négy sérültnek súlyos az állapota. A katasztrófavédelmi főfelügyelőség arról is tájékoztatott, hogy 110 személynek - vásárlók és alkalmazottak - sikerült elhagynia az épületet a robbanás után. A mentőalakulatok még keresik a romok alá szorult lehetséges áldozatokat. 

*

Frissítés, 11.24 óra

Cosmin Andrei botoşani-i polgármester szerint tíz személy sérült meg a város Suceava felőli kijáratánál levő barkácsáruházban történt pénteki robbanásban.
A sérülteket égési sérülésekkel szállították kórházba. Halálos áldozatok nincsenek - nyilatkozta az elöljáró az Antena 3 televíziónak.
Cosmin Andrei hozzátette, tudomása szerint a barkácsáruház gázhálózatának meghibásodása okozta a robbanást, amely az épület irodahelyiségeinek közelében következett be. A sérültek az üzlet alkalmazottai.
Raed Arafat belügyi államtitkár az AGERPRES-nek megerősítette, hogy jelenleg tíz sérültről tudnak, halálos áldozatok nincsenek. Azt is elmondta, hogy Iaşi-ból és Galacról is elindult egy-egy mentőhelikopter Botoşani-ba, hogy szükség esetén átvegye a súlyos sérülteket.
A hatóságok korábbi közlése szerint harminc személynek sikerült kimenekülnie az épületből. Az oltás folyamatban van, ezzel párhuzamosan keresik a törmelékek alá szorult személyeket.

*

Frissítés, 10.58 óra

Az első információk szerint heten megsérültek. Harminc személynek sikerült kimenekülnie az épületből. Az oltás folyamatban van, ezzel párhuzamosan keresik a törmelékek alá szorult személyeket.
Az incidensben érintettek nagy száma miatt a hatóságok úgynevezett vörös beavatkozási tervet léptettek életbe.

*

Robbanás történt pénteken egy botoşani-i barkácsáruházban; a detonációt tűz követte.
A katasztrófavédelmi főfelügyelőség tájékoztatása szerint több tűzoltóautót és mentőt vezényeltek ki a helyszínre.
Az incidensben érintettek nagy száma miatt a hatóságok úgynevezett vörös beavatkozási tervet léptettek életbe. A mentési akció folyamatban van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában