Határrendészet

2024.07.22. 13:18

A nyaralások miatt zsúfolttá váltak az ország nyugati határátkelői; Nagylaknál egy órát is várakoznak az autó

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Arad megye két fő határátkelőhelye - a nagylaki országúti és az autópálya-határátkelő - a belépő és kilépő oldalon egyaránt nagyon zsúfolt hétfőn, a várakozás a határellenőrzésre akár egy órát is tarthat - közölték a határrendészet képviselői.
Andrei Dincă, az Arad megyei határrendészet szóvivője szerint az utazók nagy része nyaralásra induló turista, de sok a külföldön dolgozó román állampolgár is, akik most jönnek haza szabadságra.
A hatóságok intézkednek a határellenőrzés ütemének felgyorsítására több ellenőrző sáv megnyitásával és a személyzet létszámának növelésével.
Andrei Dincă szerint a nagylaki autópálya-átkelőnél egy óra a várakozási idő a ki- és belépő oldalon egyaránt, annak ellenére, hogy mindkét irányban négy-négy sávon zajlik a személyautók és turistabuszok ellenőrzése.
Az országúti határátkelőnél két-két sávon zajlik az ellenőrzés, a várakozási idő 50 perc.
A határrendészet azt tanácsolja az útra indulóknak, hogy a hosszú várakozás elkerülése végett ellenőrizzék a helyzetet a Trafic online forgalomfigyelő alkalmazáson, ami elérhető az intézmény honlapjáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában