Gratuláció

2024.07.30. 08:53

Az állami vezetők sorra gratuláltak David Popovicinak az olimpiai aranyérem megszerzéséért

Agerpres

Az állami vezetők sorra gratuláltak hétfőn este David Popovicinak Románia első párizsi olimpiai aranyérmének megszerzéséért, miután a sportoló megnyerte a 200 méteres gyorsúszás döntőjét.
'David Popovici szerezte meg Románia első olimpiai érmét a párizsi olimpián! Gratulálunk, David, ehhez a rendkívüli teljesítményhez!' - írta Klaus Iohannis államfő a Facebook-oldalán.
'Szenzációs! David Popovici - olimpiai arany! Ez a legjobb ajándék, amit a himnusz napján egy román adhat mindannyiunknak. A te és a csapatod érdeme, hogy ennyi erőfeszítést tettetek. Bravó, David!' - posztolta ki a Facebookra Marcel Ciolacu kormányfő.
A szenátus elnöke, Nicolae Ciucă szintén Facebookon gratulált a sportolónak. 'Ma este történelmet írtál Románia számára a 200 méteres gyorsúszás aranyérmével. Ismét büszkék vagyunk rád és büszkék vagyunk arra, hogy románok vagyunk. Meghajlunk a teljesítményed előtt!' - írta a politikus.
David Popovici hétfőn este megszerezte Románia első aranyérmét a párizsi olimpián, miután fantasztikus hajrával megnyerte a 200 méteres gyorsúszás döntőjét. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában