Nemzetközi

2024.07.25. 20:10

Felavatták Párizsban Románia Házát

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Klaus Iohannis csütörtökön Párizsban részt vett Románia Házának felavatásán, amelyet a franciaországi román nagykövetségnek is otthont adó Béhague-palotában rendeztek be a nyári olimpiai és paralimpiai játékok alkalmából.
'Joggal mondhatjuk, hogy mától Románia szíve még erősebben fog itt dobogni, a legnagyobb nemzetközi versenyen induló sportolóinknak köszönhetően. (...) Ezekben a napokban Párizsban, különösen a jelenlegi bonyolult nemzetközi környezetben, a sport meg fogja mutatni, hogy az együttműködés, a szolidaritás és a barátság égisze alatt békés, de nagyon erős verseny is létezhet' - nyilatkozta az eseményen az államfő.
Iohannis elmondta, hogy Románia részvétele az olimpiai játékokon büszkeséggel tölti el a romániaiakat. 'A sport része a több mint egy évszázad alatt kialakított nemzeti identitásunknak' - jelentette ki. Hozzátette, hogy a párizsi olimpián egy fiatal, energikus és ambiciózus román sportolói nemzedék vesz részt, akiknek sikerült alkalmazkodniuk és újra feltalálniuk magukat a felmerülő akadályokkal szemben, amiért hálát és elismerést érdemelnek.
'Kedves sportolók, önök rendkívül keményen dolgoztak az olimpiai álmukért, és mindannyiuknak azt kívánom, hogy örömmel és lelkesedéssel éljék át ezt az élményt. Meggyőződésem, hogy jól fognak teljesíteni, és sok szép pillanatot fognak szerezni a románoknak. (...) Sok sikert!' - zárta beszédét az államfő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában