Megbeszélés

2024.07.05. 16:10

Luminiţa Odobescu részt vesz Chişinăuban a Moldovai Köztársaság-Románia-Ukrajna háromoldalú találkozón

Agerpres

Luminiţa Odobescu pénteken Chişinăuba érkezett, ahol részt vesz a Moldovai Köztársaság-Románia-Ukrajna háromoldalú találkozón. A román külügyminiszter délelőtt találkozott moldovai hivatali kollégájával, Mihai Popşoijal - írja a MOLDPRES.
A felek a kétoldalú együttműködésről és a közös projektekről tárgyaltak. 'A találkozón megvitattuk a kétoldalú együttműködés kilátásait és a közös projektjeink kiaknázási lehetőségeit az energia, az infrastruktúra, a mezőgazdaság és az oktatás területén' - nyilatkozta Mihai Popşoi.
A chişinăui külügyminiszter köszönetet mondott Bukarestnek, amiért támogatta a Moldovai Köztársaság EU-csatlakozási tárgyalásainak hivatalos elindítását. 'Románia mindig is megbízható és őszinte támogatója volt a Moldovai Köztársaságnak a nagy európai család felé vezető visszafordíthatatlan úton" - jelentette ki.
Luminiţei Odobescu a találkozón arról beszélt, hogy Románia továbbra is segíteni fogja a Moldovai Köztársaságot az uniós integrációhoz szükséges reformok végrehajtásában. 'A Moldovai Köztársaság megmutatta, hogy ha van elszántság, akkor ezeket a reformokat meg lehet valósítani. Számíthat Románia támogatására' - mondta a román külügyminiszter.
Luminiţa Odobescu részt vesz a Moldovai Köztársaság-Románia-Ukrajna háromoldalú találkozón, amelyet a chişinăui külügyminisztériumban tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!