ANM

2024.07.17. 13:38

Zivatarokra figyelmeztető sárga riasztást adtak ki az ország területének felére

Illusztráció

Agerpres

Zivatarokra figyelmeztető sárga jelzésű riasztást adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország területének mintegy felére.
Az előrejelzések szerint csütörtök hajnali 2 óráig a Bánságban, Máramarosban, a Körösvidéken, Moldva északi részén és a hegyekben villámlásoktól és heves széllökésektől kísért záporok, felhőszakadások várhatók, és elszórtan jégesőre is számítani lehet.
A lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-25 litert, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.
Közben tovább tombol a kánikula, az ország nagy részén szerdán is érvényben marad a vörös riasztás.
Csütörtökön az ország nagy részére sárga és narancssárga riasztás lesz érvényes a hőség miatt. A nappali csúcsértékek 35 és 38 Celsius-fok között alakulnak, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet. Éjszaka 20 fokig hűl le a levegő.
A vörös riasztás csak a déli és a délkeleti megyékben (Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea, Konstanca megye és Bukarest) marad érvényben csütörtökön. Itt továbbra is 38-41 fok közötti maximumokra és 22-24 fok közötti minimumokra lehet számítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában