Beruházások

2024.08.07. 19:13

Ciolacu: 518 kilométernyi autópálya vagy gyorsforgalmi út építése van folyamatban jelenleg

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök kijelentette szerdán, hogy jelenleg 518 kilométernyi autópálya és gyorsforgalmi út építése zajlik, további 263 kilométernyi szakasz pedig a versenytárgyalási vagy tervezési fázisban van. A kormányfő Sorin Grindeanu szállításügyi miniszterrel munkalátogatást tett az A7-es autópálya építkezésén, a Ploieşti - Buzău szakaszon.
Ciolacu arról beszélt, hogy az orosz gáztól való energiafüggetlenség és az előnyös energiamix dacára sem fognak a befektetők a kívánt mértékben Romániába jönni, ha nem folytatódnak az infrastrukturális beruházások.
Kifejtette, természetes, hogy a beruházások egy része kölcsönökből valósul meg. A szállításügyi minisztérium hatáskörébe tartozó fejlesztések 40 százaléka történik jelenleg az országos helyreállítási alapból (PNRR) vagy más uniós pénzekből, 60 százalékát az államkasszából finanszírozzák. 'Számomra és Románia jelenlegi kormánya számára az infrastrukturális beruházások prioritást élveznek' - szögezte le a miniszterelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában